Családi nap Középföldén

2023.02.27. 10:12

Megelevenedett a törpök és tündék világa a tatabányai Vértes Agorájában

A Gyűrűk Ura és annak világa, törpök, tündék, hobbitok elevenedtek meg A Vértes Agorája legutóbbi családi napján, közelebb hozva ezzel a közönséghez a film hangulatát és annak szereplőit. A rendezvényre közel nyolcszázan látogat­­tak ki.

Kiss T. József

Már a bejáratnál lehetett közös fotókat készíteni a szereplőkkel.

Ki ne ismerné J. R. R. Tolkien (1892–1973) angol író világhírű sikerkönyvét, A Gyűrűk Urát, illetve annak még ismertebb filmváltozatát, epizódjait? A mitológia és a fantasy keveredéséből, a könyv alapján született meg a világhírűvé vált film, A Gyűrűk Ura-trilógia. A családi nap szervezői, A Vértes Agorája munkatársai és együttműködő partnerei, köztük a Tatabányai Múzeum munkatársai sokat tettek a sikerért. Érkeztek folyamatosan a családok, rengeteg látnivaló és játék, ügyességi feladat várta a kicsiket és nagyobbakat egyaránt. 

A film karaktereivel már a bejáratnál lehetett fotókat készíteni, de nemcsak a gyerekek, hanem szüleik is készítettek szelfiket a szereplőkkel. Szokás szerint pontgyűjtő kártyákkal értékes ajándékokhoz lehetett jutni, a fődíj egy hatszemélyes szabadulószoba-belépő volt, amelyet a 12 éves Németh Nikoletta Dominika nyert meg. Mint mondta, a feladatok tetszettek neki, mint ahogy az egész rendezvény is. 

Többek között hobbitjátszóház, törppróba a bányában, póniseregszemle, tündevarázsműhely és csillámtetoválás, hajfonás várta a gyerekeket. 

Bihary Petra, A Vértes Agorája nemzetközi kapcsolatok és közösségfejlesztő munkatársa, a program vezetője elmondta, a cél alapvetően nem A Gyűrűk Ura bemutatása volt, inkább annak a világába szerették volna elkalauzolni a közönséget. „Visszajelzések majd csak ezután lesznek, de már többen megálltak, megköszönték a lehetőséget, jól érezték magukat. Idén ez volt az első családi napunk, készülünk a további rendezvényeinkre, melyek közül a legnagyobbak egyike a gyermeknap lesz” – tette hozzá Bihary Petra. 
 

Már a bejáratnál lehetett közös fotókat készíteni a szereplőkkel.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában