Jó szándék

2024.04.19. 09:54

Segítik a kutyatámadás áldozatát - A Rotary Club Sopron hosszú távon szeretné támogatni a sérült kislány családját

Az egész várost megrázta az a közelmúltban történt baleset, amikor egy belvárosi udvarban egy kislányt ért kutyatámadás. A Rotary Club Sopron tagjait is mélyen megérintették a történtek, és felkarolták a kislány ügyét és adománygyűjtést szerveztek számára.

Kisalföld.hu

A Rotary Club Sopron tagjai szívügyüknek tekintik a kutyatámadást átélt kislány sorsát. Fotó: Szalay Károly

A borzalmas baleset még márciusban történt egy Sopron belvárosához közeli utca egyik udvarában, ahol a kislányt az arcán és a törzsén harapta meg az eb súlyosan, de nem életveszélyesen. Ugyan a kislány elindult a felépülés útján, de még rengeteg megpróbáltatás vár rá és családjára. A kezelései miatt jelentős anyagi teher is hárul a szüleire, amelynek enyhítésére és a kislány mielőbbi felépülésének támogatására adománygyűjtésbe kezdett a Rotary Club Sopron.

– A kutyatámadásról és áldozatáról sokan beszélnek a városban. A Rotary Club Sopron egyik tagja pedig személyesen is ismeri a családot, így elsőként léptünk annak érdekében, hogy valamilyen formában segítséget tudjunk nyújtani a kislánynak. Gyakorlatilag a baleset után napokon belül létrehoztunk egy elkülönített számlaszámot számára, amelyre a gyógykezelésére és a rehabilitációjára befolyt összeg kizárólag hozzá kerül. Az édesanya naprakész információkat oszt meg a kislány helyzetéről, így tudjuk, hogy az adomány jó helyre kerül – mondta el a Kisalföldnek Gyenge Koppány, a Rotary Club Sopron elnöke.

– Az adománygyűjtést legelőször a közösségi oldalakon hirdettük meg és természetesen a klubtagok is adakoztak. Nagyjából két-három hét alatt több mint egymillió forintot sikerült összegyűjteni, ebből egy nagyobb összeget az egyik soproni fogorvos ajánlott fel. Mindezen felül az egyik tagunk, Németh Lajos segítségével, a Rotary Club Sopron támogatásával rendezett jótékonysági koncerten a Csendtörők zenekar is színpadra lépett, s közel félmillió forintos támogatás érkezett – fűzte hozzá Gyenge Koppány.

A Rotary Club Sopron tagjai szívügyüknek tekintik a kutyatámadást átélt kislány sorsát. Fotó: Szalay Károly

– A kutyatámadást átélt kislány édesanyja nálam dolgozik. Megérintett a történetük és tudtam, hogy segítenünk kell nekik. A feleségem vetette fel az ötletet, hogy mi lenne, ha a tizenöt éve működő zenekarunkkal tartanánk egy jótékonysági koncertet. Az ötlet a zenekartagoknak is tetszett, így a Rotary Club Sopron támogatásával megszerveztük a programot. A GYIK Rendezvényház is beállt a kezdeményezésünk mellé és biztosították a helyszínt. A rendezvény felülmúlta a képzeletünket, s szinte telt házas koncertet adtunk – avatott be Németh Lajos.

A kérdésre, hogy meddig tart az adománygyűjtés, Gyenge Koppány elmondta, ameddig szükségét érzik, addig nyitva hagyják a megtámadott kislány számára elkülönített számlát. – Abban bízom, hogy egy-másfél hónapon belül bőven kétmillió forint feletti összegről beszélhetünk, amit fel tudunk ajánlani a családnak – részletezte a Rotary Club Sopron elnöke.

Autós- és motorostalálkozó

A Rotary Club Sopron következő jótékonysági akcióját április 27-én tartja, amikor a soproni rutinpályán megszervezett autós- és motorostalálkozóra települnek ki többek között gulyáságyúval. Az eseményre érkező látogatókat étellel és itallal várják, akik egy kihelyezett adománygyűjtő ládába dobhatják be a felajánlásaikat. A rendezvény ideje alatt befolyt összeget szintén a kislány számára ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában