Pályázat

2024.04.17. 08:33

Majd 35 millió forintos támogatásban részesülnek a civil szervezetek Lébényben

Minden eddiginél nagyobb, 34,4 millió forintos támogatással segíti a lébényi ökormányzat a helyi civil szervezeteket.

Kisalföld.hu

Kovács Gábor, Lébény polgármestere. Fotó: Kisalföld-archívum

A lébényi önkormányzat képviselő testülete legutóbbi ülésén döntött a civil szervezetek támogatásáról. Minden eddiginél nagyobb, 34,4 millió forintos összeggel segítik a helyi szervezeteket. 

Míg korábbi években 10-20 millió, tavaly már több mint 20 millió forint jutott erre a célra a kisvárosban. 

Kovács Gábor lébényi polgármester tájékoztatása szerint 2024-ben tizenhét civil szervezet osztozik az idei összegen, ők pályáztak sikeresen. A helyi sportegyesületnek ítélték meg a legmagasabb, 8,5 millió forintos támogatást, de a Lébényi Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület, a Zöld Mancsok Lébényi Állatvédő és Természetvédő Egyesület, a Gyermekeinkért Alapítvány, a Lébényi Lovasok Lébényért Egyesület és a Lébényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is jelentős önkormányzati forrásra számíthat.

Támogatják többek között a helyi nyugdíjas egyesületet és idősek klubját, az Első Lébényi Lokálpatrióta Egyesületet, a helyi Vöröskeresztet, a motoros egyesületet, vegyeskart és kórust, az óvodásokért egyesületet, az Egyesület Lébényért is kap segítséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában