Ünnep

2024.04.12. 19:10

Költészet napi megemlékezést tartottak Mosonmagyaróváron - fotók

Az Ady domborműnél emlékeznek hagyományosan a költészet napján a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület szervezésében.

Mészely Réka

Fotók: Kerekes István

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület immár hagyományosan a Terv utca és Ady utca sarkán található Ady domborműnél ünnepli a költészet napját. Elsőként Nagy Sándor, az egyesület elnöke mondta el gondolatait, emlékeztetve, hogy 1989-ben avatták fel az Ady domborművet, ahol már több mint húsz éve szerveznek ünnepet. 

Staár Katalin önkormányzati képviselő József Attila előtt tisztelgett, alakját versein keresztül idézve meg. Vitéz Vilmos költő, versmondó ünnepi beszédében a líra csodájára hívta fel a figyelmet.

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület nemrég Radnóti Miklós versmondó versenyt rendezett: a díjazott fiatalok közül négyen járultak hozzá szavalatukkal a mostani ünnephez.

A szervező egyesületen túl elhelyezte a kegyelet virágait a mosonmagyaróvári önkormányzat, a Margaréta Nyugdíjas Klub, míg a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület nemzeti színű szalagot tűzött fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában