Választás 2024

2024.04.12. 17:17

Huszonnégy pontban Győrről - Dr. Dézsi Csaba András ismertette választási programját - fotók

Dr. Dézsi Csaba András, a győri Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje pénteken a felújított Kálóczy téri csónakházban ismertette az elmúlt évek tapasztalatai, elvégzett munkái és a győri polgárok véleménye alapján elkészített, a következő önkormányzati ciklusra szóló, 24 pontban összeállított programját.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

Közlekedés, közbiztonság, iparfejlesztés, városrehabilitáció, szociálpolitika, közművesítés, szabadidő, sport, kultúra, egészségügy, civil közösségek, oktatás, esélyegyenlőség, állatvédelem egyaránt található a programok között.

 - 2020 és 2024 között a „Lépésről lépésre” programunkat hajtottuk végre. Négy éve sikeresen vezetem a várost, miközben vissza kellett szerezni a becsületünket. A következő ciklusban folytatjuk a munkát, de 2024-től szintet lépünk, és haladunk tovább, előre – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester a következő öt évre tervezett feladatokról a Kálóczy téri csónakházban.

A részletesen kidolgozott programcsomagban ismert elemek mellett sok újdonság is szerepel. A meghirdetett programok egy jelentős része a közlekedéshez kötődik. A polgármester azzal kezdte, hogy ötven út, lakóutca, járda, kerékpárút, gyalogátkelő kiviteli terve készen áll a megvalósításra. Öt éven belül Győrben a lakóterületek minden rossz állapotban lévő járdája megújul. Megépül a 82-es út új, bevezető szakasza. A Kálvária út végén, a korábban elbontott „Repülő híd” helyére egy modern, gyalogos-kerékpáros híd épül. A parkolási gondokat a külvárosokban létesített P+R parkolókkal és három marcalvárosi parkolólemezzel enyhítenék. 

Elhangzott, hogy Győr állandó helytörténeti kiállítást kap, felújítják a Magyar Ispita épületét, megállapodást kötnek a MÁV-val a pályaudvar épületének felújításáról, akadálymentesítéséről és környezetének rendezéséről. A polgármester kijelentette, hogy a következő évi maratoni kajak-világbajnokságra megszépül a céltorony épülete a folyóparton. A II. János tér és a Káptalandomb megszépül. Épül két garzonház a nyugdíjasoknak, létrehozzák a parkgondnoki rendszert, a Schäffer-házban helytörténeti múzeum, Marcalvárosban közösségi ház létesül. Fedett lőteret kap a város.

A győriek eddigi kedvezményeit (például parkoló, közösségi közlekedés és fürdőbérletei) megőrzik. A pontok között ott találjuk az Ipari park bővítését, szociálpolitikai elképzeléseket, a kultúra és a környezet védelmét, az épített értékek megőrzése, oktatási intézmények felújítását - így újra nyithat a gyárvárosi bölcsőde. Az eseményen Dézsi Csaba András bemutatta a Fidesz győri képviselőjelöltjeit az önkormányzati választáson. A győri élményfürdő helyzetét és terveztt fejlesztéseit taglalva pedig a polgármester elmondta, hogy az egyes hírekkel ellentétben legálisan üzemel, illetve bemutatta a 2027-ig érvényes bérleti szerződését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában