Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

2024.04.20. 07:39

Rangos orvosi díjjal ismerték a csornai doktor munkáját

Cs. Kovács Attila

A Magyar Tudományos Akadémián adták át idén a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjakat. Az Északnyugat-Magyarország közönségdíjasa elismerést dr. Czumbil Norbert csornai neurológus főorvos, a Margit kórház szakmavezetője kapta meg. 

Dr. Czumbil Norbert Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj
Dr. Czumbil Norbert A Magyar Tudományos Akadémián a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj étvételekor.
Forrás: Dr. Czumbil Norbert közösségi oldala

A Pápán is praktizáló, népszerű, betegei elismerését és szeretetét közvetlenségével, körültekintésével, szakmai tudásával, derűjével kivívó orvos közösségi oldalán köszönte meg mindenkinek, aki érdemesnek tartotta arra, hogy az interneten rá adja le szavazatát. 

Köszönettel és hálával tartozom betegeimnek, ismerőseimnek, rokonaimnak és mindenkinek, aki megsegített és a Magyar Tudományos Akadémián megszólalhattam

- tette közzé dr. Czumbil Norbert.

Czumbil doktor a díjjal járó pénzjutalmat jótékony célra fordítja: 

a csornai katolikus karitász, a II. Rákóczi Ferenc katolikus iskola és óvoda, a pápai katolikus karitász és a nagykárolyi Kalazanci Szent József Középiskola között osztja szét.

  

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában