Befogadó családra várva

2024.03.16. 15:01

Vakvezető kutya keresi új gazdáját

Befogadó családot keres a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány nyugdíjas kutyájuknak.

Simon Roberta

Látóideg-sorvadás miatt Zserbó nem segítheti tovább Noémit a mindennapjaiban. Fotó: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

Gerbeaud (Zserbó) kilencéves, ivartalanított, sárga labrador szuka, aki pár hónappal ezelőttig aktív vakvezető kutyaként élte életét látássérült társa, Noémi mellett. Nemrég vette észre gazdája, hogy néha elbizonytalanodik a kutya vezetés közben.

Az alapos kivizsgálás során fényt derítettek arra, hogy Gerbeaud-nak látóideg-sorvadása van és fokozatosan romlik a látása. Ezért vakvezető kutyaként már nem dolgozhat tovább, így a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány keres számára olyan befogadó családot, amely szeretettel gondoskodna róla.

Gerbeaud a kora ellenére aktív négylábú, szívesen labdázik, imád játszani és sétálni. Nagyon alkalmazkodó, szereti az ember közelségét. Tökéletesen sétál pórázon, kifogástalanul viselkedik a lakásban, rutinosan utazik mindenféle közlekedési eszközön. Gazdája szeretné vele továbbra is tartani a kapcsolatot, időnként meglátogatni.

Ha úgy érzi, hogy Ön lenne a tökéletes új családja Gerbeaud-nak, írjon bemutatkozó e-mailt a [email protected] e-mail-címre!

Látóideg-sorvadás miatt Zserbó nem segítheti tovább Noémit a mindennapjaiban. Fotó: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában