Irány a sereg!

2024.03.02. 13:01

Ismét lehet felvételi pontokat szerezni a Magyar Honvédségnél

Az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ-program) kiképzésére újra lehet jelentkezni. Ennek teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételin a Honvédség kötelékében. Közben akár a harckocsizóknál is kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek.

Simon Roberta

Ismét lehet jelentkezni az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ-program) kiképzésére. Fotó: Honvédség

A Magyar Honvédség tavaly indított toborzókampánya idén is folytatódik. Az elsődleges cél továbbra is az, hogy minél többen megismerhessék a Magyar Honvédséget, amely ma már egy modern fegyverrendszerekkel ellátott, professzionális XXI. századi haderő. Aki ide jelentkezik, egy bátor, high-tech, a haza védelmére készen álló, felkészült és alkalmas csapat tagja lehet.

Ismét lehet jelentkezni az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ-program) kiképzésére. Fotó: Honvédség

- A Magyar Honvédség azok számára is kiváló lehetőséget kínál, akik azért nem jelentkeztek idén a felsőoktatásba, mert számításaik szerint nem nyertek volna felvételt - tájékoztatta szerkesztőségünket Orosz László Sándor őrnagy, a vármegyeileg illetékes Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője.

Az ÖKSZ-program 6 illetve 12 hónapja során:

  •  a mindennapi életben is hasznos ismereteket lehet szerezni;
  • biztosított a megélhetés;
  • a pluszpontokkal nyugodtabban lehet nekivágni a jövő évi felvételinek;
  • egyedülálló kalandot nyújt.
Életre szóló tapasztalatokat, tudást és élményt nyújt a sereg. Fotó: Honvédség

Orosz László Sándor hozzátette: A program első része két hónapos alapkiképzésből áll, mely során a katonai érintkezés és a fegyveres harc alapvető ismereteit sajátíthatják el a résztvevők. Ennek végén mindenki eldöntheti, hogy a hátralévő 4 hónap során az alapképzést folytatja, vagy átmegy valamelyik műveleti besorolású alakulathoz, speciális szakfelkészítés céljából. Így akár harckocsizó, tüzér vagy felderítő kiképzést is lehet választani.

-Az alapképzés 6 hónapos teljesítésével 16 pont és a mindenkori minimálbérnek megfelelő illetmény, míg a speciális szakfelkészítés esetén 32 többletpont és a garantált bérminimum jár -emelte ki az őrnagy.

-Hat hónap után van lehetőség további fél évig folytatni az ÖKSZ-programot. Ezzel műveleti besorolású alakulatnál 64 pluszpontot lehet szerezni - tudtuk meg.

A jelentkezés feltételei:

  • betöltött 18. életév;
  • büntetlen előélet;
  • magyar állampolgárság;
  • magyarországi állandó lakcím vagy tartózkodási hely;
  • minimum 8 általános iskolai végzettség;
  • háziorvosi/pszichológiai vizsgálatok (II. típusú lőfegyvertartási engedélyhez)

Jelentkezni március 5-én éjfélig lehet az iranyasereg.hu oldalon, valamint ügyfélszolgálati időben a vármegyeszékhelyeken található hadkiegészítő és toborzó irodákban. Győrben a Bercsényi liget 99-101. alatt várják az érdeklődők jelentkezését.

A jelentkezők a bevonulás után választhatnak, hogy milyen területen szeretnének szolgálatot teljesíteni.
Fotó: SZOVATHY KINGA

A kiképzések március 11-én indulnak.

-Az ÖKSZ szolgálat a kiképzés alatt bármikor megszüntethető vagy alkalmasság esetén módosítható szerződéses katonai, Önkéntes Műveleti Tartalékos, vagy Önkéntes Területvédelmi Tartalékos jogviszonnyá. Természetesen az ÖKSZ-program mellett továbbra is minden hónapban indul alapkiképzés a szerződéses és a tartalékos szolgálatra jelentkezők számára - egészítette ki a győri toborzóiroda vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában