Fejlesztések kezdődtek

2024.02.19. 14:37

Felújítják a színháztermet is a Rábaközi Művelődési Központban Kapuváron

A Rábaközi Művelődési Központban és a sporttelepen ­fejlesztések kezdődtek Kapuváron. Előbbiben a színházterem újul meg, utóbbi helyszínen öltözőket alakítanak ki.

Cs. Kovács Attila

A szépülő színháztermet Henye Zsuzsanna igazgató mutatta meg.

Állami és európai uniós finanszírozással felújítják a Rábaközi Művelődési Központ színháztermét, nézőterét és színpadát, valamint új öltözőket alakítanak ki a Kapuvári Sportegyesületnél (KSE). Hámori György polgármester hangsúlyozta: valamennyi beruházás időszerű volt.

– A művelődési központ nagytermében a székek már megértek a cserére, ám önerőből ezt nem tudtuk volna megvalósítani. Ugyanebben a pályázati programban a KSE-pályán új öltözőket építünk, illetve kezdődik majd egy kerékpárút építése a 85-ös főúttól a fürdőig, kerékpáros centrumig. Egy másik projekt keretében az ipari parkban építünk kerékpárutat, hiszen ott a biciklis közlekedés most megoldatlan – tájékoztatott Hámori György.

A sporttelepen már elkezdődött a munka. Fotók: Cs. Kovács Attila

Henye Zsuzsanna, a Rábaközi Művelődési Központ igazgatója az intézményben futó felújításokról kifejtette: a korábbi rekonstrukciókból a színházterem és a színpad kimaradt, de a pályázat segítségével erre is sort kerítenek.

– A nézőtér már üres, a régi, kényelmetlen műbőr székeket felszedték. Hamarosan rendbe teszik a padlózatot és beszerelik az új széksorokat. Ezek már vastag szivaccsal készültek, bordó bársonykárpittal. A kényelemnek ugyan ára van, mert hússzal kevesebb széket tudunk visszaszerelni. A színpadon megújul a függöny, és az eddigi kézi erő helyett motor hajtja. Modernebb és szebb lesz a színházterem, így az őszi színházi szezonra megújult külsővel és jó darabokkal várjuk a közönséget – fogalmazott Henye Zsuzsanna.

A szépülő színháztermet Henye Zsuzsanna igazgató mutatta meg. 

A sportegyesület infrastrukturális fejlesztését Böcskör Zsolt, az egyesület elnöke ismertette. Mint elmondta, jelenleg kétszáz sportolójuk van, ezért volt szükség bővítésre. A beruházás már elindult, a sportpálya melletti vendéglőt alakítják át. Négy új öltöző lesz, a hozzá tartozó vizesblokkokkal. A tervek szerint a gyerekek már nyáron használhatják az új létesítményt.

A kapuvári beruházások összesen 372 millió forintba kerülnek. Része még a programnak egy zöldövezeti fejlesztés, ami a művelődési központ szomszédságában lévő játszótéren valósul meg. Vízvételi lehetőséget biztosítanak és árnyékolót szerelnek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában