EzTörténtKisalföld

2024.02.05. 12:45

Erről írtunk - Győzött az ETO, harkai kárpótlási jegyek, gazdálkodik Mórichida

Cs. Kovács Attila

50 éve - Mórichida gazdagodik

A Rábaszentmiklóssal történt egyesülés óta a mórichidai téesz 2659 hektáron gazdálkodik. Az összes földterületből 1643 hektár a szántó. A 430 tag közül 199 nyugdíjas, a gondot inkább a tagok egyre magasodó életkora okozza. A tervezett 2 774 000 forintos nyereség helyett több mint 4 millió került a közös kasszába. A szövetkezet tiszta vagyona megközelíti a 27 millió forintot. 

30 éve - Készültek a kárpótlásra

A harkai földrendező bizottság a kárpótlási jeggyel rendelkezőknek tartott egyeztető megbeszélést a helyi tűzoltószertár helyiségében, az e hónap hetedikére kiírt földárveréssel kapcsolatban. A községben jelenleg csatornázási munkák folynak. A jó időjárásnak és a szorgos embereknek köszönhetően jól haladnak a munkákkal, már az átemelő betonszerkezetet helyezik el. 

20 éve - Győzött az ETO

A Graboplast-ETO különösen a második félidőben nyújtott kiváló játékával két vállra fektette a bajnok Dunaferr gárdáját a női kézilabda-bajnokság tegnapi rangadóján. A zöld-fehérek az első félidő rövid szakaszát leszámítva végig uralták a mérkőzést, s a második félidőben a kiütés szélére sodorták a dunaújvárosiakat. Végül 26-20 lett az eredmény.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában