Egészségügy

2024.02.01. 11:23

Ápoló technikumi képzés ősztől Mosonmagyaróvár - Mutatjuk a részleteket

A jövő tanévtől hat évfolyamos, technikusi oklevelet adó általános ápoló képzés indul Mosonmagyaróváron, amelyre február 21-ig lehet jelentkezni.

Mészely Réka

Jelentkezni február 21-ig lehet a mosonmagyaróvári képzésre. A felvételi feltételek közé tartozik a központi írásbeli, amely 50 százalékos, míg a hozott pontszámok ugyancsak 50 százalékos súllyal esnek a latba. Fotó: Kerekes István

  • A Széchenyi István Egyetem, a fenntartásában működő Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola, a Győri Tankerületi Központ és intézménye, a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégium együttműködésével általános ápoló képzést indítanak Mosonmagyaróváron.
  • Az erről szóló együttműködési megállapodást szerdán írták alá a Kossuth-gimnáziumban.
  • A Szigetközben élő fiatalok a lakhelyükhöz közel kaphatnak egészségügyi képzést.

– Fontos feladatunk a szakképzés bővítése, ahogy a mosonmagyaróvári Karolina Kórház hosszú távú működésének biztosítása is. A szakemberhiány, sokszor éppen az ápolószemélyzet hiánya miatt kellett osztályokat bezárni – emelte ki érdeklődésünkre Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint hatalmas erőfeszítéseket tesznek az intézmény megmaradásáért. Most egy lényeges lépés, hogy a Szigetközben élő fiataloknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy a lakhelyükhöz közel kaphassanak egészségügyi képzést.

Jelentkezni február 21-ig lehet a mosonmagyaróvári képzésre. A felvételi feltételek közé tartozik a központi írásbeli, amely 50 százalékos, míg a hozott pontszámok ugyancsak 50 százalékos súllyal esnek a latba. Fotó: Kerekes István

– Ez a lehetőség azon túl, hogy új életpályát kínál a helyi fiataloknak, hosszú távon hozzájárul az itt élők egészségügyi ellátásához helyben – szögezte le a tárcavezető. Az együttműködési szerződés aláírásán elhangzott, hogy a technikusi képzésnek szeptembertől a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégium ad otthont. A partnerség keretében a Kossuth-, illetve a győri Szent-Györgyi-iskola pedagógusai tanítják majd a fiatalokat, míg a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a gyakorlati képzőhelyet biztosítja. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában