Változások, fejlesztések

2024.01.10. 09:00

Új vezető a mosonmagyaróvári Karolina kórház élén

Dr. Jenei Júlia Kingát bízták meg a Karolina Kórház főigazgatói tisztségével. Az orvos igazgató dr. Takler Ágnest váltja a mosonmagyaróvári egészségügyi intézmény élén.

Mészely Réka

Az eddig orvos igazgatói tisztséget betöltő dr. Jenei Júlia Kingát nevezték ki a Karolina Kórház élére. Fotó: Kerekes István

Dr. Jenei Júlia Kinga lett a Karolina Kórház megbízott főigazgatója. A doktornő az intézmény honlapja szerint orvos igazgatóként és a sürgősségi betegellátó osztály vezetőjeként is szerepel. A főigazgatói tisztségben dr. Takler Ágnest váltja. Úgy tudjuk, márciusban írnak ki pályázatot az új kórház-főigazgatói posztra. Az intézmény sorsát természetesen idén is követjük, és beszámolunk a Kisalföld olvasóinak a fejleményekről. 

Pozitív hír, hogy egy 286,6 millió forint értékű projekt keretében új műszerekkel fejlesztették a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet szakrendeléseit. 

Mintegy 244 millió forint értékben szereztek be új eszközöket, kiváltva az elavult, valamint a hiányzó, de elengedhetetlenül fontos műszereket. Cél volt, a térség lakossága ne kényszerüljön elvándorlásra, és helyben tudja igénybe venni az egészségügyi ellátást. A fejlesztés által javulhat a szolgáltatások minősége. 

A rendelőintézet járóbeteg- szakrendelőjébe vásároltak többek között CO2-inszufflátort, endoszkópos videotornyot, videoprocesszort, kolonoszkópot, gasztroszkópot, hallás­vizsgáló készüléket újszülöttek számára, lábhúzó sínt, medencerögzítőket, végtagvákuum-készletet, elektromos nőgyógyászati vizsgálóágyat, műszerkocsikat, de például még radiológiai, nőgyógyászati és kardiológiai ultrahangkészülékeket is. 

A korszerű diagnosztika által az orvosok pontosabb diagnózishoz jutnak, növelve ezzel a betegek gyógyulásának esélyét. A korai betegségfelismerés csökkenti a költséges fekvőbeteg-ellátás igénybevételét. A modernebb technológiával végzett beavatkozások gyors és pontos diagnózis felállítását teszik lehetővé, illetve a gyógyulási időtartam rövidülése érhető el. Olyan vizsgálatok is elvégezhetőek lesznek az új műszerekkel, melyeket eddig az intézményben felszereltség hiányában nem tudtak végrehajtani. 

Ez a tendencia hozzájárul, hogy a betegek ne a drága kórházi fekvőbetegágyon gyógyuljanak, hanem a korszerű technikával felszerelt járóbeteg-ellátásban. Ezáltal a táppénzes napok száma csökken, másrészt a járóbeteg-ellátás olcsóbb ellátási forma, így az egészségügyi kassza is költséghatékonyabbá válik. 

A fejlesztés szinte minden szakrendelést érint a rendelőintézetben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában