Katonai tiszteletadás mellett

2024.01.04. 09:34

Pénteken kísérik utolsó útjára a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnokát

Egész életében a büntetés-végrehajtást szolgálta. 73 éves korában érte a halál.

Kisalföld.hu

Dr. Pantali Zoltán ny. bv. dandártábornok 2023. december 15-én 73 éves korában, türelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt. 

1968-tól dolgozott Sopronkőhidán, 2001 januárjától 2012 júniusáig a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnoka volt.

A vegyipari technikum elvégzését követően 18 évesen kezdett technikusként a sopronkőhidai intézet szövőgyárában, majd később nevelőtiszti, igazgatási-jogi osztályvezetői, jogtanácsosi beosztásokban dolgozott, 2001-től nyugdíjba vonulásáig az intézet parancsnoka volt. Munkája mellett elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát és Pécsett jogi diplomát szerzett. Elhivatottan gyűjtötte az intézettel kapcsolatos tárgyi és szóbeli emlékeket, a börtön múltjával kapcsolatos hatalmas tudását nyugállományba vonulását követően könyvben örökítette meg.

Dr. Pantali Zoltán bv. dandártábornokot dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, országos parancsnok a büntetés-végrehajtási szervezet halottjává nyilvánította. Temetése katonai tiszteletadás mellett 2024. január 5-én, 14 órakor lesz a soproni Szent Mihály Temetőben - osztotta meg weboldalán az intézet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában