Gyász

2024.01.23. 07:19

Mosonmagyaróvári professzorát gyászolja a Széchenyi-egyetem

Életének 77. évében elhunyt dr. Szabó István professor emeritus, okl. közgazdász, az Agrárökonómia tanszék jogelődjének igazgatója. Temetése január 26-án, pénteken 11 órakor lesz a Pest vármegyei, a Gödöllői járásban található Zsámbokon - tudatta a Széchenyi István Egyetem.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Dr. Szabó István professor emeritus Zsámbokon született 1947. február 25-én. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdászi, majd szakközgazdászi oklevelet. Pályázat útján került 1986-ban a Pannon Agrártudományi Egyetem Mosonmagyaróvári Mezőgazdaságtudományi Karának Társadalomtudományi Tanszékére. 1990-ben egyetemi docenssé, 1999-ben egyetemi tanárrá nevezték ki. 1993-2013 között tanszékvezető, 2011-2012 között a Gazdaságtudományi Intézet igazgatója volt.

Dr. Szabó István professor emeritus, okl. közgazdász, a termelés-gazdaságtan témakör jeles mosonmagyaróvári oktatója. 
Forrás: SZE

Négy éven át, 2009-től 2013-ig volt a Vidékfejlesztési mesterszak szakvezetője.

A tanszékre kerülve bekapcsolódott a Közgazdaságtan és a Speciális kollégium oktatásába. Később a Közgazdaságtan mellett előadta a Vidékgazdaságtan, a Termelés-gazdaságtan, a Rendszerelmélet, a Kommunikáció és a Mérnöki etika tárgyakat is. Jelentős szerepet vállalt a Közgazdaságtan című diszciplína tantárgyi programjának az átdolgozásában. Az ennek alapján elkészült Közgazdaságtan című tankönyv 1993-ban hallgatói nívódíjat kapott.

Szerepet vállalt a Kar PhD képzésében. Az évek során több alkalommal volt vizsgabizottsági elnök, titkár, bizottsági tag, illetve opponens. Habilitációs eljárásokban elnöki, illetve titkári feladatot látott el. Több, mint 100 hallgatónak volt a diplomadolgozati témavezetője, számos hallgatója ért el kari és országos TDK-n jelentős sikereket.

Meghívott előadóként éveken keresztül oktatott az Apáczai Csere János Főiskolán, a Széchenyi István Egyetemen.

2017-ben vonult nyugdíjba, több évtizedes munkája elismeréseként megkapta a professor emeritus címet.

Emlékét az Óvári Gazdászok népes családja, tanítványai és tisztelői kegyelettel megőrzik – olvasható az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar nekrológjában.

Nyugodjék békében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában