Tizenhárom alkalom az egységért

2024.01.21. 13:01

Győrben sok helyen mutatják majd fel a Krisztus-hívők egységét az ökumenikus imahéten - hírgrafika

Január 21-étől 28-áig, az ökumenikus imahéten csak Győrben tizenhárom alkalommal, tizenhárom különböző istentiszteleti helyen gyakorolják a közösséget a különböző keresztény felekezetek, akik az egységük kifejezésére ilyenkor közös alkalmakra hívják a közösségeik tagjait. A város összes alkalmát a Győri Hitélet nevű facebook oldal gyűjtötte össze egy plakátra.

Kisalföld.hu

Az ökumenikus imahetet az északi féltekén január utolsó vasárnapját megelőző héten szokták rendezni, az idei ige programját  az afrikai Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport készítette, és vezérigéje:  „Szeresd Uradat, Istenedet... felebarátodat pedig, mint saját magadat” (Lk 10,27).

Az országos nyitó istentiszteleten Budapesten a Szent István bazilikában vasárnap este hétkor Erdő Péter bíboros,  prímás, esztergom-budapesti érsek mond szentbeszédet és Steinbach József, a Dunánúli Református Egyházkerület püspöke hirdet igét. Az evangélikus, metodista, baptista, pünkösdi, anglikán és görög-katolikus, ortodox egyházak képviselői is részt vesznek az alkalmon, melynek adományai az egyházak szeretetszolgálatát segítik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában