Az én történetem

2023.12.24. 15:01

Sztorik, amik a legjobban megérintettek bennünket 2023-ban - Megízlelhettem a szabadság ízét Sopronban

"Sopron nem marad fesztivál nélkül!" - jelentette be év elején a városvezetés Fülöp Zoltánnal és Lobenwein Norberttel közösen. Áprilisban pedig megrendezték az első SopronFest-et, amely „urbán-tematikával” jelent meg a hazai fesztiválpiacon. Papp Fanni kollégánk írása.

Papp Fanni

A Tankcsapda óriásit zúzott idén tavasszal is a leghűségesebb magyar városban, az első SopronFesten.

Fotó: SCHERFEL ROBERT

  • Ez azt jelentette, napközben városszerte sok-sok helyszínen voltak kulturális és gasztronómiai programok.
  • Délutántól-hajnalig pedig a Lőverek adott otthont a legnagyobb koncerteknek.

 

Megízlelhettem a szabadság ízét Sopronban

A világot felfedező, s önmagát még kereső tizenéves voltam, amikor végre először elengedtek a szüleim a hőn áhított Volt fesztiválra a 2010-es évek elején. Emlékszem, azon a napon tikkasztó hőség volt és órákat sorakoztunk a bejáratnál, hogy végre bejussunk a fesztivál területére, amely egy addig ismeretlen színtér volt számomra. Önfeledten adtuk át magunkat a szórakozásnak és még azt is élveztük, hogy a mindenünket por borította, sör és izzadság szag terjengett mindenütt, különösen a tömött sátrakban. Azóta rájöttem, hogy ezek azok, amik hozzá tartoznak a fesztivál hangulatához. Életre szóló élményeket szereztem azon a nyáron.

Az akkori Volt fesztiválokat családias légkör jellemezte, barátokként üdvözölték egymást még az idegenek is. Aztán ahogy teltek az évek és kezdte magát kinőni a fesztivál, úgy kopott ki a családias hangulat. Végül a szervezők rendeztek még egy Volt-ot 2022-ben, ami számomra nem adott felejthetetlen emlékeket, és azt sem lehetett tudni akkor, hogy mi lesz a fesztivál sorsa.

Majd jött a bejelentés, idén áprilisban új fesztivállal jelentkezik a híres Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert páros. Bizakodtam abban, hogy visszatér a városunkba az a hangulat, melyet még a 2010-es években éltem át. Az információ morzsáit csipegetve izgatottá váltam, hiszen a fellépők névsora csupa olyan előadóból állt, akik a zenelejátszási listáimon megtalálhatók. SopronFestre érkezett többek között a Carson Coma, Azahriah és Desh, ByeAlex és a Slepp és az örök kedvencem, a Tankcsapda.

Tudtam, ez a fesztivál nem lesz ugyanaz, mint a Volt, hiszen a szervezők célja sem az, hogy helyettesítsék azt! Minden percét imádtam a 2023-as SopronFest-nek! Noha az élményen kicsit rontott a hűvösebb időjárás, mégis önfeledten tudtam élvezni a koncerteket. Az elmúlt évek igencsak megpróbáltatások elé állították a társasági életet, de áprilisban újra átjárt a családias légkör és megízlelhettem a szabadság ízét is. Már most biztos vagyok benne, hogy a 2024-es SopronFest is épp olyan jó lesz, mint az idei volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában