Elismerés

2023.12.07. 17:31

Frim Jakab emlékérem a Széles Sándor főispánnak - fotók

Széles Sándor főispán fogyatékkal élőkért végzett munkáját Frim Jakab-emlékéremmel ismerték el. A kitüntetésről az ÉFOÉSZ vármegyei egyesületének Mikulás discóján kérdeztük.

Barki Andrea

Széles Sándor

Fotó: Rákóczy Ádám

Az elmúlt évek egyik nagy eredményének nevezte a civil szféra megerősödését a fogyatékosügy területén Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár szerdán a Göllesz Viktor-ösztöndíj és a Frim Jakab-emlékérem átadásán, az Országházban. Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke arról beszélt, a díjra olyan méltó személyeket választottak ki, akik azonosulni tudnak az értelmi fogyatékossággal élők ügyével, segítenek a rászorulóknak és példájukkal másokra is hatni tudnak. Idén öten vehettek át a Frim Jakab-emlékérmet, köztük Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron Vármegye főispánja.

– Huszonöt éve, még a megyei közgyűlés tagjaként kerültem kapcsolatba az ÉFOÉSZ-szal, az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr- Moson- Sopron megyei Egyesületével. Amióta kormánymegbízott és főispán vagyok látom, hogy milyen óriási küzdelem a családtagoknak, a segítőknek az államigazgatás útvesztőiben eligazodni, bár a kollégáim már elég érzékenyek ezekre a problémáikra. Fontos megérteniük az ügyintézőknek, hogy miért kell különös érzékenységgel fordulni a fogyatékossággal élőkhöz. Az egyesület sokat segít abban, hogy a kollégák érzékenyítő programokban vegyenek részt. Ennek a közvetítését végzem. Ez a díj nem személy szerint nekem szól, hanem annak, hogy a kormányhivatal és a járási hivatalok dolgozói megértették ennek az ügynek a fontosságát és segítenek abban, hogy egyre hatékonyabb legyen fogyatékkal élők problémáinak orvoslása – szögezte le Széles Sándor főispán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában