Nekrológ

2023.12.15. 07:01

Elhunyt Menyhárt Imre a fertőszentmiklósi dalárda vezetője

2023 november 18-án türelemmel viselt betegségben 71 éves korában elhunyt Menyhárt Imre dalostársunk, a Fertőszentmiklósért Egyesület Férfi Dalkörének vezetője.

Kisalföld.hu

A dalárdának 2013-as újjáalakulása óta haláláig vezetője volt, kezdetektől lelkesen toborozta, összetartotta a dalostársakat, szervezte a programokat és hozzá a feltételeket. A kezdeti nótázgatós együttléteket követően hamar kiderült, hogy színvonalas fellépéseket csak szakképzett művészeti vezetővel, kísérő zenésszel lehet elképzelni, erre is megtalálta a legrátermettebb szakembereket.

A dalárda mind létszámban, mind repertoárban szépen gyarapodott, a helyi nőnapi ünnepségnek, szüreti fesztiválnak, hőseinkre való megemlékezésnek mai napig részese. Ezenkívül a megye számos településén emeltük a falunapok és ünnepségek színvonalát alkalomra szabott műsorunkkal. Több nagy rendezvényen, fesztiválon is sikeresen szerepeltünk, így Sopronban a „Dalol a város” programokon több ízben, Az Erdésznők Országos Találkozóján Göbösmajorban, vagy Abasáron a Nemzetközi Katonadal Fesztiválon. Ezeknek a fellépéseknek a szervezésében, az anyagi háttér megteremtésében Imre oroszlánrészt vállalt. Nagy sikere volt a megye dalárdái részére szervezett dalos találkozóknak, ugyan az ideihez gyengélkedése miatt csak a háttérből szurkolt, de tartotta velünk a kapcsolatot és tanácsaival, észrevételeivel segítette a szervezést. Az idei 10 éves jubileumi ünnepségünk levezetését, konferálását erején felül vállalta, annyira fontosnak tartotta a dalárdát.

Fellépéseinknél a bemutatkozást, a műsor felkonferálását utánozhatatlan egyéni stílusával, humorával tette, vidám nótás hangulattal varázsolva el a közönséget. Mondhatni utolsó leheletéig tette ezt, hiszen az idei augusztus 20-i fertőendrédi falunapon már betegen vállalta a konferálást és mondta el általunk jól ismert versikéjét

”Nem vagyunk híresek, nem vagyunk sztárok, csak a nótát kedvelő jó barátok...”

Két dalostársunknak, akik az utolsó napig látogatták a lelkére kötötted: „A dalárda ügyét mindig tartsátok szem előtt” Ígérjük, így lesz, emlékedet, nótás örökségedet kegyelettel ápoljuk.

Menyhárt Imre hamvait 2023 december 2-án 15 órakor egyházi szertartás keretében rokonai, barátai, tisztelői, dalostársai sokaságának körében a fertőszentmiklósi temető urnafalában helyeztük végső nyugalomra. A szertartás végén a dalárda hagyományosan a "Darumadár útnak indul' című nóta eléneklésével és egy szál virággal búcsúzott tőle. Nyugodjék békében!

Dalostársaid nevében: Kóródi Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában