Zöld Város – Zöld Egyetem

2023.12.06. 15:54

A fenntarthatóság a cél: megállapodást kötött Sopron és az egyetem

Szerdán délelőtt a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatóság, felelősségvállalás, valamint a „zöld” gondolat jegyében „Zöld Város – Zöld Egyetem” címmel egyedülálló együttműködési megállapodást kötött Sopron városa és az egyetem.

Varga Henrietta

Célja, hogy az oktatás, a kutatás, valamint a harmadik missziós tevékenységek mentén együttműködjenek. A fenntarthatóság irányelveinek gyakorlatba való átültetésében elkötelezett intézmény, most a várossal együttműködésben dolgozik tovább a közös célokért. A felek megállapodtak abban, hogy feltárják a közös pályázati lehetőségeket, segítik egymást a pályázatok szakmai megvalósításában.

Zöld Város – Zöld Egyetem címmel kötött együttműködési megállapodást Sopron városa és az egyetem. Képünkön: Farkas Ciprián és dr. Fábián Attila Fotó: Szalay Károly

Az aláírást megelőzően dr. Polgár András, egyetemi docens, a Zöld Egyetem szakmai koordinátora foglalta össze az együttműködés alapjait. Elmondta, hogy a fenntarthatóság napjainkban egyre fontosabb kritériumként jelentkezik, a partnerségen belül a kapcsolati háló fejlesztése pedig kiemelt fontosságú rendszerelem. Bármilyen tevékenység, amelyet a fenntarthatóság jegyében végeznek csak akkor lesz hatékony, ha ez az egyetem falain kívülre, a szélesebb társadalom számára is kikerül és elérhetővé válik.

Az eseményen Farkas Ciprián polgármester is beszédet mondott. Hangsúlyozta, hogy a fenntarthatóság jegyében városszerte számos fejlesztést hajtanak végre, hiszen Sopron egy zöld környezetben elhelyezkedő város. - Figyelemmel kell lennünk a jövő generációira is, nem mindegy, hogy mit hagyunk nekik örökül. A mai megállapodás ezt hivatott kifejezni - tette hozzá.

Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora kiemelte, hogy az intézmény, a klímatudatos gazdálkodásban jeleskedik. Az egyetem ezzel a tudással szeretne a város segítségére lenni és ezeket az ismereteket szeretné átadni, kiemelten a fiatalabb korosztálynak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában