Aláírták

2023.11.28. 16:15

Együttműködési megállapodás a Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzat és az MBH Bank között

Együttműködési megállapodást kötött a Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzat és az MBH Bank Nyrt.

Dániel Viktória

Mészáros Ádám és Németh Zoltán

Fotó: Csapó Balázs

A kezdeményezés célja, hogy segítse a térség fenntartható infrastruktúra és gazdaságfejlesztési projektjeit. Az MBH Bank a helyi fejlesztési projektekhez szükséges fenntartható finanszírozási struktúrák kialakításában segíti majd a térség önkormányzatait valamint a kis- és közepes vállalkozásokat. A hivatalos megállapodást Németh Zoltán, a vármegyei önkormányzat elnöke és Mészáros Ádám, az MBH Bank önkormányzati akvizícióért felelős vezetője írta alá.

Az együttműködés keretében kiemelt figyelmet szentelnek

  • az önkormányzatok infrastruktúra fejlesztésének
  • önkormányzatok, KKV-k energetikai fejlesztésének
  • térségi szintű integrált, foglalkoztatás hatékonyságát eredményező gazdaságfejlesztéseknek
  • a KKV-k fenntartható technológiai fejlesztésének
  • az agrárium fenntartható fejlesztésének
Mészáros Ádám és Németh Zoltán 
Fotó: Csapó Balázs

Az együttműködési megállapodás célja az is, hogy a vármegye önkormányzata és az MBH Bank közösen tanácsadással, és az egyes stratégiai célokat legjobban támogató finanszírozási struktúra kialakításával segíthesse a településeket.

Mészáros Ádám hozzátette, az MBH Bank az önkormányzati és egyházi területen közel 40 százalékos magyar piaci részesedéssel rendelkezik, a KKV-k és az agrárszektor fejlesztéseinek támogatásában kiemelt szerepet játszik - ezt a tapasztalatot és tudást felhasználva segíti majd a vármegyei önkormányzat további sikeres munkáját. „A stratégiai együttműködés aláírása az első fontos mérföldköve hosszútávú ambícióinknak, és a közös jó gyakorlatok kialakításának” – mondta a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában