Fejlesztések sora valósult meg

2023.10.27. 11:33

Új út, egy felújítás, csapadékvíz rekonstrukció és fásítás Győrladaméron

Ünnepelt pénteken Győrladamér, elkészült a település új Ady Endre utcája, felújították a Dózsa György utcát, és a falu több pontján a csapadékvíz elvezető rendszert is rekonstruálták. Emellett az Agrárminisztérium jóvoltából harminc hársfa is érkezett a községbe, amiket két helyszínen ültettek el.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

Az eseményen beszédet mondott Pappné Kett Adrienn a község polgármestere, Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, és Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron vármegyei közgyűlés elnöke is. A rendezvény elején a Győrladaméri Bóbita Óvoda kisgyermekeinek műsorát tekinthették meg a résztvevők. Pappné Kett Adrienn beszédében kiemelte: az utóbbi időben olyan fejlesztések valósultak meg a községben, amelyek még vonzóbbá teszik településüket.

A Magyar Falu Program keretében megépült az új, Ady Endre utca, a hozzá tartozó árkokkal, és közvilágítással. A beruházás összege meghaladt a kilencven millió forintot.

– Egy új közösség is megalakulhat itt a jövőben, hiszen több új ház is megépült az út szomszédságában, és sikerült telkeket is kialakítani. A falu több pontján a csapadékvíz elvezető rendszert is rekonstruáltuk, ami egy TOP-os pályázat segítségével valósult meg –fogalmazott az elöljáró.

A község harmadik nagy fejlesztéseként a polgármester a Dózsa György utca teljes útburkolat cseréjét említette, aminek a megvalósításában szintén egy TOP-os pályázat segített.

– A Dózsa György utca közel harminc millió forintos beruházásból készült el. Nagy szükség volt rá, hiszen ez az utcánk korábban még nem volt felújítva. Rossz állapotban volt, ezért teljesen új aszfaltréteget kapott. Az Agrárminisztérium segítségével pedig nemrég harminc hársfa is érkezett a településünkre, ezeket két helyszínen, az Ady Endre utca leendő játszóterén, illetve az amerikai focipálya határára ültettünk el –fogalmazott Pappné Kett Adrienn.

Az eseményen Nagy István agrárminiszter kiemelte: az olyan agglomerációs településeknek, mint Győrladamér, nagyon fontos a megfelelő infrastruktúra.

– Ha belegondolunk, ez nem is olyan egyszerű a községeknek, hiszen akik városból költöznek ki, azok elvárásokkal érkeznek. Vidéken élni, jó életminőséget jelent. Olyan infrastruktúrára van szükség, ami nem lehet rosszabb, mintha egy belvárosban élnénk. A mai átadó is a tudatos, vidéki élettér fejlesztésének egyik mintája –fogalmazott az agrárminiszter.

Németh Zoltán a vármegyei közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta: a település jól használja ki a pályázati forrásokat, és folyamatosan fejleszt. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kisebb településeken is támogatni kell azokat a fejlesztéseket, amelyek az életminőség javulását szolgálják, és városias jelleget teremtenek.

A rendezvény végén Bros Gergely Béla plébános adott hálát az elkészült beruházásokért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában