Csőtörés

2023.09.11. 15:55

Visszaállt a vízellátás Győrben és térségében

Ismét komoly csőtörés volt Győr és térsége ivóvízellátását biztosító és a győrújbaráti 10.000 m3 víztározót töltő NA600-as ivóvíz főnyomó vezetéken.

Kisalföld.hu

Fotó: Pannon-Víz

Az 1986-ban épült, nagy átmérőjű vezeték már több évtizede nagy igénybevételnek van kitéve, hiszen folyamatos üzemeléssel, változó áramlási viszonyok mellett látja el napi szinten feladatát. A Pannon-Víz Zrt. szakemberei a gondos előkészítő munkákat követően vákuumkutas talajvízszint süllyesztés mellett eltávolították a vezeték meghibásodott szakaszát, amely helyére egy új öntvény idomot építettek be.

Forrás: Pannon-Víz Zrt.

A helyreállítási munkák a magas talajvízállás leszívásának időigénye, valamint a szükséges anyagok beszerzési ideje miatt több hétig eltartottak. A vezeték üzemből való kiesése ellenére vízkormányzással biztosítani tudták a zavartalan ivóvízellátást. A hiba helyreállítását követően a napokban normál üzemrendre visszaállt a győri rendszer. 

Forrás: Pannon-Víz Zrt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában