Önkéntesek

2023.09.13. 14:11

Tűzoltógyakorlat Enesén - Kigyulladt régi autót is oltottak - fotó

Enesén tartotta meg a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság a taktikai összevont vizes gyakorlatot. A házigazda csapaton kívül Csorna, Bősárkány, Farád és Rábapordány önkéntes tűzoltói gyakorlatoztak.

Kisalföld.hu

Egy kigyulladt gépkocsi eloltását is modellezték a tűzoltók a taktikai összevont gyakorlaton. Fotó: Fáklya egyesület

Egy kigyulladt gépkocsi eloltását és a környezetében kialakult avartűz megfékezését modellezték. A feladat szerint Enese érkezett elsőként a helyszínre, majd a rábapordányiak, akik az oltóanyag táplálását biztosították bajtársaiknak. A gyakorlaton ellenőrizték az egyéni védőfelszereléseket és az egyesületek technikai eszközeit is. A szervezők felhívták a figyelmet a pályázati lehetőségekre, melyekkel az egyesületek felszereléseikre, eszközállományuk fejlesztésére kaphatnak támogatást.

Egy kigyulladt gépkocsi eloltását is modellezték a tűzoltók a taktikai összevont gyakorlaton. Fotó: Fáklya egyesület

Márkus János, a rábapordányi Fáklya Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta: a feladat végrehajtása során az önkéntes tűzoltók összehangolt csapatmunkában bizonyították rátermettségüket és szakmai felkészültségüket. Megjegyezte: a pordányi önkéntesek az elmúlt időszakban a szélsőséges időjárás miatt többször vonultak szél- és viharkárok miatt, például fakidőléshez is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában