Tehetség

2023.08.26. 17:34

Ezúttal Tbilisziben remekelt a volt kazinczys diák - Tamás most a magyar kémikus csapat sikerét segítette

Elsöprő magyar győzelem született a középiskolás Nemzetközi Kémiai Tornán Tbilisziben augusztus 23-án - adta hírül az MTI - , ugyanis a dobogó két első fokát szerezték meg a magyar fiatal kémikusok, köztük egy győri diákkal.

Kisalföld.hu

Zsoldos Tamás kísérlet közben a patinás győri gimnáziumban, a Kazinczyban.

Fotó: Rákóczy Ádám

A nemzetközi torna történetének eddigi legeredményesebb szereplésének örülhetett a magyar válogatott Grúziában, s a portálunkon többször bemutatott Zsoldos Tamás is az ezüstérmes csapat tagjaként vitte hazánk és Győr jó hírét.

Az angol nyelvű tudományos vitaversenyen hatfős csapatoknak kellett kidolgozniuk a választ 12 kérdésre. A négyfordulós megmérettetésen egyéniben is remekeltek a magyarok, ketten holtversenyben szerezték meg ugyanis az első helyet.

Az idén érettségizett kazinczys diák, Zsoldos Tamás, a SOTE orvosi karán folytatja a tanulmányait szeptembertől, és még e hónapban az Európai Agy- és Viselkedéstudományi Társaság jubileumi 50. ülésén is részt vesz Amszterdamban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában