Apró lépésekben haladnak

2023.07.14. 15:46

A Naposházba költöztek az autisták Mosonmagyaróváron

Autistákat is fogad a mosonmagyaróvári Naposház, mely új szárnnyal bővült, miután a Gyermekek Átmeneti Otthona új helyre költözött.

Mészely Réka

Boros Eszter szakmai vezető vezette körbe az érdeklődőket a kibővült intézményben.

Fotó: Mészely Réka

A Lengyári utca 2. szám alatti épület földszinti részét, négyszáz négyzetmétert, már teljes egészében birtokolhatja a Fogyatékossággal Élők Nappali Intézménye, a Naposház. Amint arról nemrég írtunk, a jobb oldali szárnyból a Ferenczy Károly utcába költözött a Gyermekek Átmeneti Otthona. Ennek helyére jöhetett az Autista-ház, mely legutóbb még egy Szent István király úti ingatlanban működött. 

A megújult Naposházat pénteken adták át. Árvay István mosonmagyaróvári polgármester köszöntőjében egy, a városhoz méltó leendő épületről is beszámolt. Zimmerer Károlyné, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetője kiemelte: tavaly ősszel egy csőtörés miatt zárták be a Szent István úti házat, melyet korábban jelentős összefogassál alakítottak ki, és ezt a lépést indokolta a rezsiköltségek emelkedése is.

Németh Sándor mosonmagyaróvári önkormányzati képviselő, a rendezvényt támogató, érintett szülőként osztotta meg gondolatait: apró lépésekben haladnak a Naposházzal.
Borsos Eszter, a Fogyatékossággal Élők Nappali Intézménye szakmai vezetője örömét fejezte ki, hogy a 37 ellátott 25 év után egy kibővült intézménybe érkezhet naponta.

– Az Autista-ház most az ötödik helyre költözött. Itt hat munkatársunk segíti egymást, közel a belváros és a vidéki buszmegálló, hiszen a hozzánk érkezők fele kistérségi. Bár egy fedél alatt vagyunk, mégis egy külön strukturált környezetet tudunk az autista ellátottjaink számára biztosítani – emelte ki Borsos Eszter, aki külön köszönetét fejezte ki az önkénteseknek, a Mosonmagyaróvári Rotary Clubnak, mely évek óta támogatja az intézményt, a mosonmagyaróvári önkormányzatnak, a Reménység Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítványnak a vadonatúj terápiás és beszélgető sarok kialakításáért és a PG HUNGARY Kft.-nek a társadalmi szerepvállalás keretében elvégzett munkáért.

A Naposház ellátottjai műsorral köszönték meg a megszépült környezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában