Veterán autók után érkezett az adomány

2023.07.23. 13:19

A jótékonysági falunapon 761 ezer forint gyűlt össze a két családnak Gyalókán - fotó, videó

Jó hangulatban telt a gyalókai jótékonysági falunap szombaton, melynek keretében szerveztek adománygyűjtést a két tartósan beteg gyermeknek, Alizkának és Dorottyának. A befolyt összegből a családok a lányok fejlesztését, terápiáját finanszírozzák majd.

Papp Fanni

A 85 fős Gyalókán második alkalommal szervezik meg a jótékonysági falunapot, ahol a szakonyi Kása Alizt és a kópházi Daróczy Dorottyát támogatják. A település polgármestere, Varga Tamás elmondta, a két családnak összesen 761 ezer forint gyűlt össze a licitből, amit a közösségi oldalon hirdettek meg. - Mintegy 24 ajándéktárgy és sportrelikvia talált új gazdára. A támogatók dedikált sportmezekre, sporteszközökre, játékokra, mandalára, díszdobozos borokra, vitaminokra és sok más hasznos dologra licitálhattak - részletezte Varga Tamás. Hozzátette, nagyon jól sikerült a falunap, ahol a gyalókai lakosok mellett sokan mások is összegyűltek mulatozni, de Csepregen átívelő, 7 kilométeres veterán autós felvonulásra is sokan kíváncsiak voltak.

A rendezvény fővédnöke, Barcza Attila országgyűlési képviselő volt, aki köszöntötte a megjelenteket. - Gyalóka a legkisebb település Sopron térségében, de jól példálózza, hogy még a nagy álmok is megvalósíthatók - hangsúlyozta Barcza Attila.

- Meglepett minket, hogy a Tamás ismét gyűjtés szervezett a kislányunknak, hiszen még csak pár éve ismerjük egymást. Ennek ellenére teljesen a szívébe fogadta Dorottyát és a sorsunkat. Köszönettel tartozunk mindenkinek a felajánlásokért, amelyet fejlesztésre, gyógykezelésre és eszközök vásárlására fordítunk. Sajnos az egészségügy a legtöbb fejlesztést nem támogatja. A hozzánk hasonló, átlagos családoknak nincs más lehetőségük fenntartani a gyermek rehabilitációját csak a támogatások által - mondta el Daróczi Gábor Zsolt, Dorottya édesapja.

- Örömmel fogadtuk Tamás megkeresését, miszerint idén is megrendezik a jótékonysági falunapot Aliznak és Dorkának. Gyakorlatilag ezeket az összegeket, amik felajánlásokból érkeznek Alizka gyógyterápiájára és különböző kezelésekre használunk fel. Ezáltal el tudunk menni Solymárrá egy nemzetközi intenzív torna szövetséghez, ahol heti váltásban hasznos foglalkzásokat, fejlesztéseket végeznek. Nem tudunk elég hállásak lenni a felajánlóknak, hiszen nélkülük nem tudnánk ennyiszer terápiára menni. Egyszer-egyszer meg tudnánk fizetni, de Aliznak rendszeres foglalkozásra van szüksége a fejlődéséhez. Egy hét után az izomtónusai lazábbak, de jó hatással van a közérzetére is, jobb kedvű lesz utána - részletezte Aliz édesapja, Kása Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában