Betört a hidegfront

2023.06.23. 19:17

Jégeső és szupercella kapta el Sopron szélét - Videó

Ugyan a szupercella gyorsan elvonult a térség felett, azonban az esőzések és az enyhe szél még nem csillapodott.

kisalfold.hu

Olvasóink beszámolói a péntek délutáni viharról

Válogatás a Facebook oldalunkon megosztott poszt kommentjeiből:

"Három óra körül mentem Ágfalvára, hát nagyon ijesztő volt. Több autó megállt az út közepén, mert nem látott a sűrű esőtől, néha jégesőtől. Röviddel utána pedig a letört ágakat kellett kerülgetni. Voltak köztük nagyobbak is, de nem veszélyesek. Persze 15 km-ről csak a látvány lehetett érdekes. De amikor bent vagy és az ablaktörlő a legerősebb fokozaton sem képes átláthatóvá tenni a szélvédőt, akkor az már más" - jegyezte meg egy olvasónk.

Ausztriában tyúktojás méretű jég esett:

Fotó: Olvasó

Délután 3-kor ilyen volt az ég Nagycenk felől: 

Fotó: Olvasó

Sopronból pedig ezt látták:

Fotó: Olvasó

Ugyanekkor a Nyugatmajoron túl, a kiskerteknél:

Fotó: Olvasó

Korábban írtuk:

"Elcsípte a szupercella Sopron nyugati részét. Jégesőt is jelentettek a környékről" - írta a Facebookon közzétett videójához az Időkép.

Az időjárás-előrejelző portál radarképén jól kivehető, hogyan alakult ki és oszlott szét a zivatarfelhő Sopron térségében.

Forrás: Időkép

Szerencsére nem okozott bajt

Megkeresésünkre a Katasztrófavédelem Győr-Moson- Sopron vármegyei szóvivője elmondta, a zord időjárás ellenére nem alakult ki este 7 óráig olyan káresemény, amelyhez a tűzoltók beavatkozását kérték volna. Tehát nem történt fa kidőlés, és csapadékvíz elvezető árkok szivattyúzáshoz sem kérték a Katasztrófavédelem munkatársainak segítségét.

Az Időkép előrejelzése alapján este 9 órakor is zivatarra számíthatnak a soproni lakosok, s a következő napon kezdetben több, délután már kevesebb felhő lehet felettük, de elszórtan még zápor, zivatar átmenetileg kialakulhat.

Sopront elkerülte a szupercella, csak az esőből kapott a város.
Fotó: Máhé Daniella

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában