7,5 kilométer

2023.05.30. 12:34

Elkészült a kerékpárút Dunaalmás és Neszmély között

Az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat Dunaalmás és Neszmély közötti, hét és fél kilométeres szakasza 1,2 milliárd forint ráfordításával készült el. Az utat május 24-én adták át.

Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára elmondta, a kerékpárút egyedülálló jellegét az adja, hogy ártéri területen vezet át. A beruházás során két kerékpáros-pihenőt, két hidat és egy új vasúti átjárót alakítottak ki. 
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kiemelte, ez a kormányzati beruházás jól szemlélteti azt az innovatív gondolkodást, amikor a fejlesztések során egyszerre gazdagodik a helyi közösség, és régiós szerep is jut a kerékpárutaknak. 
Ezen az útvonalon évente kétszázezer vendég érkezik Bécsbe, ha az út elér Budapestig, a látogatók egy része a mi fővárosunkat is felkereshetik – emelte ki Révész Máriusz államtitkár. 
Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a most átadott szakasz nemzetközi jelentősége mellett becsatlakozik a vármegyei hálózatba, amely Dunaalmás, Majk, Oroszlány, Tatabánya, Tata és a köztük lévő települések összekötésével önálló turisztikai vonz­erővel is rendelkezik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában