Megszűnt a sebészeti osztály

2023.04.13. 13:52

Megkérdeztük: lesz ügyelet a szülészeten, visszaáll az SBO a Karolina Kórházban Mosonmagyaróváron?

A napokban megszűnt a sebészeti osztály a mosonmagyaróvári kórházban. A sebészeti ellátásokat a vármegye más kórházaiban végzik el prof. dr. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa tájékoztatója szerint. A szülészetről és SBO-ról is érdeklődtünk az Országos Kórházi Főigazgatóságnál.

kisalfold.hu

A napokban megszűnt a sebészeti osztály, erről korábbi cikkünkben is beszámoltunk. A közösségi oldalakon futótűzként terjedt az a közlemény, melyet prof. dr. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa jegyez.

Ebben a közleményben az áll, hogy április 10-től a Mosonmagyaróvár területéhez tartozó sebészeti betegellátásban új ellátásrend lépett életbe.

A Mosonmagyaróvár területéhez tartozó, egynapos ellátás keretében ellátható kórképek a csornai, illetve a kapuvári sebészetre kerülnek beutalásra (lágyéksérv, kisméretű hasfal sérv, aranyeresség). Amennyiben ezen kórképek bármilyen okból (a beteg kora, általános állapota, az elváltozás mérete) nem láthatók el egynapos ellátásban, a betegek a Soproni Erzsébet Kórházba utalandók. Ugyancsak a soproni sebészetre kell előjegyzésre küldeni a sürgős ellátást nem igénylő, hasfali rekonstrukcióra váró betegeket is.

A közleményből az is kiderül, hogy a tumoros betegek ellátása továbbra is Győrben történik, kivéve a nem kuratív jellegű beavatkozásokat. A proctológiai jellegű kórképek ellátása első lépésben a mosonmagyaróvári sebészeti szakrendelőben történik. A győri szakrendelésre csak kivizsgálást követően, speciális ellátás igényével küldhető beteg.

A fenti információkat több környékbeli háziorvos is megosztotta betegeivel. Szondi Zita, a Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese a napokban arról beszélt, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat erősítik majd a jövőben.

A témában még szerdán megkerestük az Országos Kórházi Főigazgatóságot, akik választ ígértek. Ahogy arra is rákérdeztünk, hogy valóban lesz már ügyelet a hét végén a szülészeten, illetve újraindul az SBO? Amint megérkezik a válasz, közöljük olvasóinkkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában