2 község betegeit látja el

2023.04.04. 14:57

Korszerűsítették és új eszközökkel is felszerelték a döri háziorvosi rendelőt

A 10,21 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból a döri háziorvosi rendelő épület energetikai korszerűsítése, valamint az elavult orvosi eszközök cseréjére történt meg

kisalfold.hu

Nagyon rossz állapotban volt a háziorvosi rendelő épülete Dörben, ezért időszerű és szükséges volt annak felújítása. Rábapordány és Dör konzorciumot hoztak létre az épület energetikai korszerűsítésére, valamint az elavult orvosi eszközök cseréjére.

A 10,21 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően az épület utólagos hőszigetelése valósult meg. Továbbá a háziorvos feladatai ellátása szempontjából elengedhetetlen eszközök beszerzésére is sor kerül, mivel a korábbi eszközök már nagyon régiek, elavultak voltak. A beszerzett orvosi eszközök mindkét község orvosi ellátásának színvonalát növelik.

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően a felújítás során részlegesen elbontották a régi padozatot, itt új padlószerkezet készült új szigetelésekkel és burkolatokkal. A felújítás során a régi, nem megfelelő belső ajtókat új akadálymentesekre cserélték, valamint a homlokzatok hőszigetelése is megtörtént. Az épület zárófödémére kőzetgyapot hőszigetelés került, a belső festésére és részleges burkolatfelújítására is sor került. A főbejárathoz felvezető rámpa átalakítása is szükséges volt, így az előírások szerinti szélességgel és korláttal lett ellátva. Az épület előtti közterületen akadálymentes parkolót is kialakítottak.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése és a magasabb komfortfokozat elérése.  

Az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából finanszírozott beruházásnak köszönhetően a felújított rendelőben a gyermek és felnőtt, valamint a védőnői egészségügyi ellátást komfortos körülmények között tudják biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában