Úszásoktatás

2023.04.17. 17:47

Győr sem marad ki az Úszó Nemzet Programból

Több mint 1400 gyereknek lesz lehetősége elsajátítani az úszás alapjait Győrben.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

"A kormány és a Magyar Úszó Szövetség együttműködésének köszönhetően Magyarországon sok tízezer gyerek kap lehetőséget arra, hogy az Úszó Nemzet Program keretében sajátítsa el az úszás alapjait és vegyen részt folyamatosan úszó programokon.
Szerencsére ebből a kiváló lehetőségből nem marad ki az ország egyik legsportosabb városa, Győr sem, ahol több mint ezernégyszáz gyermek kap lehetőséget arra, hogy az Úszó Nemzet Programban részt vegyen." - osztotta meg Facebook oldalán Szijjártó Péter.

A város uszodáinak fenntartója a Győr Projekt Kft., a programnak pedig az Aqua Sportközpont uszodája adott korábban helyet. 

Nagy Gergely László ügyvezető lapunknak megerősítette a hírt, miszerint a Nemzeti Úszó Program vezetőivel folytatott sikeres tárgyalásokat követően szeptembertől a vármegyeszékhelyen is folytatódhat a program. Mint mondta, egy éve mintegy 1200 gyermek úszhatott, most ezt a számot sikerült 1400-ra növelni. 

Az MTI nemrégiben adta közre, hogy az eddigi 19 mellett idén 22 újabb település csatlakozik az ÚNP-hez, amely által közel 50 ezer kisgyerekkel szerettethetik meg az úszást a magyar szövetség licencével rendelkező oktatók. A programban eddig is szereplő Győr és Sopron mellett az új helyszínek között térségünkből Pannonhalmát és Komáromot is feltüntették a Magyar Úszó Szövetség weboldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában