Gyakorlat

2023.04.24. 19:25

Gripenekkel és helikopterekkel "harcolnak" a győri rakétaezred katonái - fotók

A kecskeméti repülődandárhoz települt az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred egy ideiglenes alegysége, hogy részt vegyen a Blue Target elnevezésű magyar elektronikai hadviselés gyakorlaton - közölte a győri ezred.

kisalfold.hu

Fotó: Yael Bonfis

"A gyakorlat célja felkészíteni Magyarország integrált légvédelmi rendszerének elemeit képező nemzeti egységeket, alegységeket az elektronikai hadviselési taktikák és harceljárások tökéletesítésére és begyakorlására.

Fotók: Miklós Máté ftőrm & MH 101.

Az egyhetes gyakorlaton számos alakulat vett részt, többek között az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár JAS-39 Gripen harcirepülőgépekkel, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár H145M könnyű-, többcélú helikopterekkel és Előretolt Repülésirányító Csoporttal, az MH vitéz Bertalan Árpád 1.

Különleges Műveleti Dandár szintén Előretolt Repülésirányító Csoporttal, az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred elektronikai hadviselés eszközökkel, és nem utolsósorban az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred pedig légvédelmi és vezetési eszközökkel, valamint Mistral Atlas rakétaindító állványokkal és vezetési pontjaikkal" - olvasható a tudósításban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában