A mozgás öröme

2023.04.12. 12:48

Az Adyvárosi Tó melletti fitneszpark épült Győrben - galéria

Négy új fitnesz eszköz elemmel bővült az Adyvárosi Tópart melletti Szenes Iván park Győrben, melynek szerdán délelőtt tartották átadóját.

Simon Roberta

Fotó: Nagy Gábor

- Lakossági kérésre valósult meg az új kondipark Adyvárosban a Tópart mellett, ahol minden korosztály által használható kültéri gépeket helyeztünk el, hogy a szépkorúak is könnyedén igénybe tudják venni. Arra gondoltam, hogy ha már több helyen is található a városban hasonló, legyen ez egy kicsit egyedibb

 - mondta el lapunknak Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője, majd elárulta, hogy további fejlesztések várhatók még idén a parkban.

Szerdán azonnal ki is próbálta az új eszközöket a közelben lakókkal dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos. Így már bárki, aki arra jár kipróbálhatja a gravírozott élvilágított motívummal ellátott kerékpárt, ami tekerésére világít, illetve az elliptikus sétálót, ami a végtagok és az ízületek rugalmasságáért felel. Valamint a két személyes derékmozgatót és a látványvízoszloppal ellátott kerékpárt is, ami amellett, hogy világít, buborékokat is pumpál a vízoszlopba a használatakor.

Roszkosné Zsuzsa, közelben lakó hölgy volt a fitnesz park megálmodója és ötletgazdája. - Győr több pontján már vannak hasonló kültéri gépek, és szerettem volna, ha a Tópart közelében is lenne, így kerestem meg Radnóti Ákos alpolgármestert, aki ezzel valóra váltotta az egyik álmom. Amikor tehetem sétálok és eljárok túrázni, de nem mindig van rá lehetőség, így nagyon örülök, hogy akár naponta le tudok jönni ide és mozoghatok egy kicsit az eszközökön - fogalmazott Zsuzsa.

- Az apró edzőparkról csodás a kilátás a rendezett Adyvárosi Tóra, a közelben focipálya és színes játszótér is található, így a család minden tagja kiélvezheti a Szenes Iván parkot. A gépek funkció és használati útmutatóval ellátva ösztönzik a nyugdíjas és a 70 év felett is örökmozgókat - ezt már dr. Dézsi Csaba András mondta, miután kipróbálta a kültéri kondigépeket. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában