Együttműködés

2023.03.02. 21:14

Szakmai segítség - Civil Közösségi Szolgáltató Központ aliroda nyílt Mosonmagyaróváron - videó

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség együttműködésében a Lajta-parti városban a Győr-Moson-Sopron vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ alirodát működtet, ahová a térség civil szervezetei fordulhatnak szakmai segítségért.

Mészely Réka

Dr. Iváncsics János, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető-igazgatója és Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke aláírta az együttműködési szerződést.

Fotó: Kerekes István

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség együttműködési szerződést írt alá, így ennek nyomán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ alirodája nyílt a szövetség Mosonmagyaróvár, Pacsirta u. 14. szám alatti irodájában.

– A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2017 óta működteti a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Civil Központot, és idén újabb háromévre elnyertük e címet. Eddig is együttműködtünk a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség és a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesülettel, és ezt az együttműködést most szorosabbá tesszük – emelte ki a szerződés aláírásakor dr. Iváncsics János, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető-igazgatója. Hangsúlyozta: céljuk, hogy a megyében közelebb vigyék a szolgáltatásokat a civil szervezetek számára, ezért is nyílik anyagi támogatásukkal aliroda Mosonmagyaróváron.

– A 2005-ben alapított Mosonmagyaróvári Civil Szövetségnek 35 rendesés 5 pártoló tagja van. Egyébként Mosonmagyaróváron 220 civil szervezet működik és mintegy 200 a járásban. A legfontosabb változás, hogy mostantól már nem csak a mosonmagyaróvári, hanem a környékbeli szervezetek számára is elérhetőek a szolgáltatásaink – vette át a szót Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke.

A Pacsirta utcában 2012 óta fogadják a mosonmagyaróvári ügyfeleket különféle szolgáltatásokkal, a könyveléstől a jogi ügyeken keresztül a pályázatfigyelésig és –írásig. Nagy Sándor elnök három munkatársával most már a kistérség civil szervezeteinek is tud szakmai segítséget nyújtani, így az információkért már nem kell Győrbe utazni, azok a mosonmagyaróvári alirodában is elérhetőek hétköznapokon 9-14 óra között.

Dr. Iváncsics János még hozzátette: a megyei civil napot október 7-én Mosonmagyaróváron szervezik. Az ügyvezető igazgató még megjegyzete: a megye civil szervezetei szépen szerepeltek a NEA-pályázaton, és ösztönözni szeretnének minél többeket, hogy induljanak ezen forrásokért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában