Bővül a fizetős parkolók száma

2023.03.10. 18:27

Március 13-tól lehet parkolóbérletet venni az új övezetekre is Győrben

Lakossági parkolóbérletet válthatnak azok március 13-tól, akik állandó lakcímmel rendelkeznek az érintett területen, a Győr-Szol Zrt. Jókai utcai és Orgona utcai ügyfélszolgálati irodáiban.

kisalfold.hu
Térkép a fizetős zónákról Győrben. Forrás: Győr-Szol

Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. június 28-án elfogadta a helyi parkolási rendelet módosítását. Az új szabályozás értelmében 2023. április 1-től bővül a felszíni fizető parkolóhálózat Adyváros és Nádorváros egyes részein és a Szent István lakótelepen. Lakossági parkolóbérletet már március 13-tól válthatnak azok, akik az érintett területen állandó lakcímmel rendelkeznek - írta honlapján a Győr-Szol.

A díjköteles zónák kiterjesztésénél forgalomszabályozási szempontok alapján született meg a döntés. Az övezetek bővítésével a lakótelepeken tapasztalható zsúfoltság enyhülésére, rendezettebb parkolásra lehet számítani. 

A díjkötelessé vált területen élők jogosultak lakossági parkolási bérlet vásárlására. Az éves bérlet ára 12 000 forint, emellett 3000 forintért negyedéves, 1000 forintért havi bérlet is vásárolható. Mivel az idei évben az önkormányzati rendelet rendelkezésének megfelelően április elsején lép hatályba a díjfizetési kötelezettség az új területeken, az egész évre szóló bérlet ára időarányosan 9000 forintért váltható meg.

A bérletek megvásárlására a bővítési területen állandó lakcímmel rendelkezők számára már március 13-tól lesz lehetőség személyesen a GYŐR-SZOL Zrt. Jókai utcai és Orgona utcai ügyfélszolgálati irodáiban.

Az új zónákról és további információkról a Győr-Szol weboldalán olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában