Közgyűlés

2023.03.28. 09:44

Kinevezésekről, a belváros behajtási rendjének módosításáról is szavaz a győri közgyűlés - Élő közvetítés 10 órától

kisalfold.hu

Forrás: kisalfold.hu

A március 28-i közgyűlésen húsz jelenlévő képviselő, húsz napirendi pontot tárgyalt. Az ülést dr. Dézsi Csaba András polgármester távollétében Szeles Szabolcs alpolgármester vezette.

Az első napirendben módosítottak a parkolási rendeleten, amely az április 1-től bevont területeket érinti. Úgy döntöttek, hogy az új fizető parkolási övezetekben tartózkodási hellyel rendelkezőknek is jár a kedvezményes bérlet, ha az állandó lakcímük Győrben van.

Sikeres évről számolt be a Városrendészet, melynek létszáma 2022. december 31-én 51 fő volt., melyből 37 fő teljesít járőrszolgálatot, 4 fő ügyeletet lát el. Az állomány a nap 24 órájában 12 órás váltásban látja el feladatait. Az elmúlt évben 61 600 órát töltöttek a közterületen.

Kerékbilinccsel 1753 esetben éltek, 5099 esetben intézkedtek közlekedési szabálysértés miatt, 69 esetben pedig köztisztasági szabálysértés, nyolcszor illegális árusítás, 22 esetben koldulás, 86 esetben közterületi szeszesital fogyasztás, 12 esetben közerkölcs megsértése, 5 alkalommal pirotechnikai anyaggal való szabálysértés, 19 esetben pedig csendháborítás miatt. A szakemberek 1910 esetben figyelmeztettek, 313 helyszíni, 2775 távolléti bírságot szabtak ki, 597 feljelentést tettek, 123 végrehajtást végeztek. 280 üzemképtelen gépjárművel szemben intézkedtek, 65 járművet szállítottak el.

Rendszeresen monitorozzák és nyilvántartásba veszik Győr területén fellelhető üzemképtelen járműveket, majd amint a jogszabályok azt lehetővé teszik, a szükséges intézkedéseket megteszik.

A képviselők további problémákra hívták fel a figyelmet. Körülbelül 800 autó van, ami foglalja el a helyet, el kellene szállítani. Több helyen problémát okoznak a hajléktalanok, dohányboltok környékén az alkohol fogyasztás, a száguldozó autók, külterületeken a házak előtti területek tisztán tartása a lakók feladata.

A jelenlegi parkolóhely nem elég az autók tárolására, ezért területre van szükség, ebben kérte a képviselők támogatását Kozma Zoltán intézményvezető.

Beszámolt a 2022. évi munkájáról a Mezőőri és Parkőri Szolgálat is. A beszámolóból kiderült, 184 esetben intézkedtek parkban illetve közösségi tér területén történő tiltott alkoholfogyasztás miatt, 42 esetben szemetelőkkel szemben, 44 alkalommal póráz nélküli kutyasétáltatás miatt, 27 esetben padokon fekvő hajléktalanokat szólítottak fel, 18 esetben fiatalkorúakat szólítottak fel játszótereken dohányzás és tiltott alkohol fogyasztás miatt, 17 esetben pedig ki és nagy dolgát végzőkkel szemben.

A városi levéltár beszámolójában szakmai munkáját részletezte. A mintegy 3600 iratfolyómétert kitevő levéltári állományt magánokiratok, közokiratok és városépítészeti dokumentumok alkotják, de gyűjtenek munkajogi, tulajdonjogi iratokat, bizonyítványokat is.

A Győri Nemzeti Színház vezetőjének, dr. Bakos-Kiss Gábornak két évre szóló megbízása 2023. június 30-ával lejár. A vezetői posztra egyedül pályázott. A közgyűlés újabb öt évre őt bízta meg az igazgatói feladatok ellátására.

Ugyancsak lejár a dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatói megbízatása. A kiírt pályázatra a jelenlegi igazgató, dr. Horváth Sándor Domonkos pályázott, kinevezését újabb öt évre érdemei méltatása mellett a testület egyhangúlag támogatta.

Korábban írtuk:

A képviselők módosítják a belváros behajtási rendjét, meghallgatják a Városrendészet és a Parkőri Szolgálat, a Levéltár 2022. évi tevékenységéről szóló beszámolót. Javaslatot tesznek a Győri Nemzeti Színház és a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatói munkakörének betöltésére. 

A testület meghallgatja a Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a WHO Egészséges Városok Program beszámolóját.

Megválasztják a Győr Projekt Kft. elnökét és felügyelő bizottságának tagjait, valamint támogatásokról döntenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában