Burgenlandban pontosan három éve tört ki a koronavírus

2023.03.06. 20:00

Három év a járvány árnyékában - Bécsben jelenleg is több mint 20 ezer fertőzöttet tartanak számon

2020. március 6-án azonosították az első koronavírus-fertőzést Burgenlandban. Az időközben elrendelt járványellenes szabályok némelyike ugyan még életben van, ezek szinte alig láthatók már. Nem úgy azok a vívmányok, amik a jövőben is meghatározzák majd a mindennapokat.

kisalfold.hu

Egy szlovákiai család négy tagjánál azonosították először a koronavírust Burgenlandban. A feleség előzőleg az Egyesült Államokban egy konferencián járt, ott fertőződött meg. A szülőket és két gyermeküket a család észak-burgenlandi nyaralójában különítették el a hatóságok - írja a Volksgruppen.orf.at magyar nyelvű oldala.

Ugyan ma már senkinek sem kell karanténba vonulnia, a koronavírus-fertőzést továbbra is kötelező bejelenteni. Bécsben aktuálisan több mint 21.000, Burgenlandban 2,700 fertőzöttről tudni. A farsangi bálok, iskolai szünetek nyomán ismét megemelkedett a fertőzöttség, és a kórházban ápolt betegek száma is nőtt.

Akiről beigazolódik, hogy koronavírus-fertőzött, 10 napig csak FFP2-es maszkban mehet közösségbe, és nem léphet be kórházakba, idősotthonokba. A személyes korlátozások öt nap után oldhatók fel, ha valaki legalább két napig tünetmentes. Az orvosi rendelőkre és ápolási intézetekre érvényes maszkkötelezettség április 30-án végleg megszűnik, június 30-án pedig jogi értelemben is véget érhet a járvány. Bővebb részleteket ide kattintva olvashatnak!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában