Diplomaosztó

2023.02.10. 17:19

Elsőként búcsúznak az Albert Kázmér karról Mosonmagyaróváron: a végzősöket tiszteletbeli polgárává fogadta a város - fotók, videó

Ne csak kitűnő, hanem hasznos emberekké váljanak – ezt kívánta dr. Szalka Éva, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar dékánja a most búcsúzó 92 végzős hallgatónak pénteken az ünnepi diplomaátadón.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán, immár hagyományként február elején vehetik át a végzős hallgatók diplomájukat.
Több szakterületen – növényorvosi, vidékfejlesztési agrármérnöki, élelmiszer-, gépész-, mezőgazdasági-, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki szak, drónirányító és -adatelemző szak – szereztek végzettséget, sokan közülük nem is az elsőt. A diplomaátadó ünnepségen először dr. Szalka Éva, a kar dékánja fogalmazta meg útravaló gondolatait. Kiemelte: mindig megható élmény, amikor a kar végzettjeit búcsút vesznek. Kívánta, éljenek a lehetőségekkel, higgyenek önmagukban, merjenek felelősséget vállalni.

Dr. Kovács Attila a nemzetközi kapcsolatok dékánhelyettese az idegen nyelvi képzésben részt vett hallgatókhoz angolul szólt. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár alpolgármestere is köszöntötte a végzősöket, hangsúlyozva: legyenek tudatában annak, szaktudásukra szükség van Magyarországnak és Európának.

A végzős hallgatók eskütétele után dr. Szalka Évától átvehették diplomájukat. Iváncsics János Mosonmagyaróvár Tiszteletbeli Polgára címet igazoló oklevelet adott át azon végzett mérnökök részére, akik első diplomájukat szerezték meg a karon.

A Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata hetedszerre ítélte oda az „oktatók a hallgatókért díjat”: a hallgatók véleménye alapján idén dr. Szalka Éva dékán lelkiismeretes oktatói, vezetői munkáját, a hallgatókért végzett tevékenységét köszönték meg ezen kitüntetéssel. Pro Auiditoribus díj emléklap minősítésben részesült Kathy Vivien Mónika növényorvos.

Az ünnepen mintagazdaság címet kapott a Bakony Bio Zrt. és a Pannon-Mag-Agrár Kft.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában