Javulás

2023.01.03. 21:16

Tovább csökkent a munkanélküliek száma Burgenlandban

A válság és a növekvő infláció ellenére is a kevesebb a munkanélküli.

Forrás: VAOL

Forrás: Pixabay

Az ausztriai álláskeresési szolgálat (AMS) adati szerint Burgenlandban 2022 végén 10 988 regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván. Ez 6,4 százalékos javulást jelent az előző év decemberi adataihoz képet. A szolgálat közlése szerint a közel 11 ezer álláskeresőből 1385-en vettek részt valamilyen képzésben. A tartományban egyébként 108 ezer embert foglalkoztattak - írja a VAOL.

A legjelentősebb csökkenés egyébként a régebb óta munkanélkülieknél (-28 százalék), nőknél (-13 százalék) és 50 felettieknél (-13 százalék) mutatkozott. A csökkenő munkanélküliség a tartomány összes járását érintette, közülük pedig a felsőpulyai (Oberpullendorf) a kiemelkedő. Egy korosztályban, a 15-24 évek körében azonban több lett a munkanélküli. Ebben a szegmensben 10 százalékos növekedés tapasztalható.  

Burgenlandban a betöltetlen álláshelyek száma is csökkent - írja a portál. A legfrissebb adatok szerint 1381 helyre várták a jelentkezőket. A betöltetlen tanulói álláshelyek száma közel megegyezik a tanulószerződéses gyakorlati képzésben résztvevők számával: 164 tanulót tartanak nyilván az AMS-ben, és 152 szabad tanulóhelyet kínálnak. Ausztriában 2022-ben a munkanélküliségi ráta 6,3 százalék volt. A munkaügyi tárca közlése szerint ez 2008 óta a legalacsonyabb érték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában