Régiós ajánlat

2023.01.30. 09:04

Ingázóknak ajánlják - Változnak a vasúti menetjegyek Győr-Bécs között február 1-től

Változnak a vasúti menetjegyek Ausztriába, a kishatárforgalomban február 1-től. Az új kedvezménycsalád neve: START Regio Ausztria (START Regio AT).

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Csapó Balázs

A MÁV-START február 1-től új régiós ajánlatot vezet be a Bécs és Győr közötti viszonylaton közlekedő regionális EURegio és távolsági EuroCity és Railjet express vonatokra. Az eddigi EuroRegió kedvezményeket START Regio kedvezmény néven lehet megváltani, a START Regio AT menetjegy február 1-től megvásárolható a pénztárakban és az Elvira felületén.

A régi EuroRegio ajánlatokhoz képest újdonság, hogy

  •    a hetijegy és havibérlet már minden vonatra egységesen érvényes;
  •    a hetijegy és havibérlet már gyermekek, és az érintett osztrák városokban tanuló diákok számára is, még kedvezményesebb áron érhetőek el;
  •    hetijegy és havi bérlet esetén már a távolsági vonatokra kedvezményes kerékpárjegy is vásárolható;
  •    START Regio ajánlatokat kapnak a Klimaticket tulajdonosok is;
  •    a menetjegyek és bérletek online is megválthatók.

Győr és Bécs között a START Regio AT:

  •    a csak EURegio vonatokon érvényes egyúti normál menetjegy ára 16 euró, míg KlimaTickettel már 6,1 euróért elérhető. A kerékpárszállítás díja: 1 euró;
  •    a mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál hetijegy ára 2., illetve 1. osztályon 66,6, illetve 119 euró; KlimaTickettel pedig 28,5 és 42,8 euró. Ez az érvényesség első napját követő hét azonos napját megelőző nap 24 órájáig érvényes. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; a távolsági vonatokon 5 euró/út, (bérlet váltása nem lehetséges);
  •    a mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál havijegy ára 2., illetve 1. osztályon 235 és 420 euró, KlimaTickettel pedig 99,9 és 149,8 euró. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; távolsági vonatokon pedig 5 euró/út, (bérlet váltása nem lehetséges).

Gyermekek a kedvezményes felnőtt menetdíj felét fizetik mindegyik termékre a SCIC-NRT szerinti életkorhatárok figyelembevételével (6-15 éves korig).

A START Regio AT viteldíjakról bővebben a MÁV weboldalán található tájékoztató.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában