Kátyúk nélkül

2022.12.03. 17:07

Közel kétmilliárdos útfelújítás zárult Koroncó és Rábapatona között - galéria

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar Falu Program keretében megújult a 84128-as jelű Rábapatona bekötőút és a Rábapatona-Koroncó települések közötti 7,2 kilométeres útszakasz 1,8 milliárd forint értékben.

Gyurina Zsolt

Átadták Rábapatona és Koroncó bekötő útjait.

Fotó: Krizsán Csaba

Az eseményen Gyopáros Alpár, Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a program keretében több mint 3000 kilométernyi alsóbbrendű utat újítottak fel Magyarországon. A képviselő kiemelte, a Magyar Közút az a szervezet, amellyel a Magyar falu program lebonyolításában a leginkább gördülékenyen tudtak együttműködni.

Szilvai József Attila, Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgató úgy fogalmazott: a rábapatonai bekötőút, valamint Rábapatona és Koroncó települések közötti külterületi szakasz összesen 7200 méter hosszúságú szakaszának felújítását a Magyar Falu Program támogatási forrásaiból végeztethették el külső szakvállalkozások bevonásával, összesen bruttó több mint 1,8 milliárd forint értékben. A Kepés-Lesvári-csatorna felett átvezető, 1952-ben épült hidat teljesen elbontották és új vasbeton hidat építettek, valamint felújították a belterületi szakaszon található négy buszöbölpárt.

A felújítás során új kopó- és kötőrétegeket építettek be, a gyengébb teherbírású szakaszokon pedig teljes pályaszerkezet-cserét hajtottak végre. A beruházás megvalósulása után az útszakaszon érezhetően nőtt a forgalombiztonság, nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. Bíznak abban, hogy a most megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Molnár-Nagy Béla, a háromezer lakosú község független polgármestere elmondta, hogy az utolsó komolyabb útfelújítás 35 éve történt ezen a szakaszon, amely egyrészt Rábapatona és Koroncó összeköttetését biztosítja a 85-ös úttal, másrészt elkerülő útként szolgál Rábaköz és Sokoróalja között, összekötve a 85-ös és 83-as utat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában