Pulpitust kell készíteniük

2022.11.15. 17:38

Faipari verseny a Soproni Egyetemen - Két napon át mérettetnek meg 11 iskola tanulói - fotók

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara ma és holnap, immáron hetedik alkalommal tartja hagyományos Bázisiskolai Szakmai Faipari versenyét.

Tama István

Fotó: Máthé Daniella

A versenyen idén 11 iskola tanulói vesznek részt az ország minden részéből.  A verseny és a bázisiskolákkal való együttműködés célja, hogy az egyetem hozzájáruljon a faipari technikumok és szakképző iskolák képzésének sikerességéhez, illetve, hogy az iskolák bekapcsolódhassanak a felsőoktatási intézmény életébe. A középiskolák csapatai elméleti és gyakorlati szinten mérik össze szakmai tudásukat.

 A tanulók a támogató cégek által összeállított feladatokat oldják meg, a verseny másnapján pedig újabb gyakorlati próbatétel vár a résztvevőkre: egy pulpitust kell elkészíteniük.

Az eseményt a Ligneum Látogatóközpontban Pölöskei Gáborné,  szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, a résztvevőket Farkas Ciprián Sopron Megyei Jogú Város polgármestere,  és prof. dr. Fábián Attila rektor is köszöntötte.

Ez a verseny is bizonyítja, hogy a szakképzés nem zsákutca, innen is be lehet kerülni a felsőoktatásba

- mondta el lapunknak Kováts Árpád, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára. Ez a szervezet is, hasonlóan a verseny többi támogatójához, nagy értékű nyereményt ajánlott fel a legjobban szereplő csapatok számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában