Három oroszlán, hatvan Lions év Győrben

2022.10.12. 17:25

Szobor leleplezéssel avattak sétányt a Győri Lions klubok a Kálóczy téren - fotók

Összesen hatvan évről emlékeztek meg a tagok és meghívott vendégeik.

Bella Violetta

Fotó: Csapó Balázs

Szobor leleplezéssel avattak sétányt a Győri Lions klubok jubileumaik alkalmából a Kálóczy téren szerdán kora délután. A jótékonysági és jószolgálati közösség első győri klubja épp harminc éve alakult, amit tízévente követett új: előbb az Arrabona, majd pedig a Patrónus. Így összesen hatvan évről emlékeztek meg a tagok és meghívott vendégeik.

Az amerikai alapítású szervezet ma már 206 országban van jelen. A győri clubok programjaik bevételével, a tagok adományaival elsősorban vakokat és gyengén látókat támogat, de egyre több egyéb sérültséggel, betegséggel küzdő rászorulón is segítenek. 

Az ünnepi alkalmon Jáger András, a Győri Nemzeti Színház színésze énekelte el a szervezet himnuszát, melyben békét és reménységet kért Istentől, a Tolcsvay-Bródy szerzőpáros dalával. Koncsik István a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója leplezte le az első oroszlánt, elmondva, hogy mivel eddig tízévente alakult új közösség a városban, Győr lassan Lions fővárosi címre is törhet. Rózsavölgyi László képviselő a város vezetése nevében köszönte meg az elkötelezett közösségek működését és elmondta, hogy a műemlékekben harmadik leggazdagabb városként illik Győrhöz, hogy szoborral és sétánnyal ünnepelje a szellemi oltalmazást, összefogást és anyagi támogatást, mely a Lions mottójából következik: we serve, azaz szolgálunk.

Szemethyné Verebélyi Gabriella, az Első Győri Lions Klub soros elnöke büszke arra, hogy Győr is adott már országos kormányzót, és jótékonysági programjai mellett olyan rendezvényt honosíthatott meg a városban, mint a vakok és gyengén látók csörgőlabda bajnoksága.

– Adakoztunk úgy, ahogyan tudtunk és közben a lelkünk gazdagodott – mondta Tatai Lajos, a Győr Arrabona Lions Club soros elnöke, aki tevékenységeik sorában büszkén említette, hogy Ukrajna első közösségének alapítását támogatta a győri csapat. Végezetül Szabó Cseszneki Nikoletta a Patrónus Lions Club Győr legfiatalabb tagja, és soros elnöke az oroszlán szobrokra tekintve elmondta: erősek, bátrak, és győzni fognak minden rossz felett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában