A jó közösségek titka

2022.10.18. 10:42

Missziói szemléletű református lelkészek látogattak Győrújbarátra

A beszámolók és beszélgetések nyomán konkrét programötleteket, szemléletet, vagy akár égető új kérdéseket is visznek magukkal a lelkészek.

Bella Violetta

Forrás: Olvasói fotó / Bella Péter

Tanulmányútra érkeztek Győrújbarátra a református egyház missziói szakemberei. 

Vasárnap estétől kedd délig a lelkészek ellátogattak Zircre, Pápára, de a házigazda Győrújbarát-Ménfőcsanaki Református Missziói Egyházközség történetével is megismerkedtek, amely mindössze 11 éve született. Mezőörs új büszkeségét, a Talentum Református Óvoda és Bölcsőde épületét is megnézték. 

A missziói szakemberek beszámolói és eszmecseréje mellett, a médiából is ismert Süveges Gergely is tartott előadást. Kevesen tudják róla, hogy egy nemzetközi szervezet keresztény közösségfejlesztői és tréneri csapatának tagja, mely különböző felekezetű gyülekezetek születésénél bábáskodik, vagy kíséri életüket coachként.

Süveges Gergely előadását hallgathatták a résztvevők. Fotó: Bella Péter 

 – A missziói szolgálat bár csak egy az egyház operatív működését biztosító 5 szolgálati csoport közül, de a lelke az egésznek, és feladata, hogy a működésével áthassa a rendszert – mondta Hajdú Zoltán Levente a Missziói Szolgálat szakmai vezetője, szóládi lelkipásztor. – Az ország egyházmegyei és a kerületi missziói előadói vagyunk most együtt. Ismerkedünk egymással és az ország egy más pontjának gyülekezeti valóságaival.

A beszámolók és beszélgetések nyomán konkrét programötleteket, szemléletet, vagy akár égető új kérdéseket is visznek magukkal a lelkészek. 

– Fontos része a találkozásnak hogy ismerjük fel azt az Istentől adatott csodát, hogy nem szeparált kis zárványok vagyunk, hanem egy együttműködni képes, és az együttműködésben önmagára találó nagy közösség – mondta a lelkész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában