Csornai lakhely vagy munkahely

2022.10.24. 22:14

A szociális bérlakásokról hoztak fontos döntést Csornán

A csornai képviselő-testület rendeletet alkotott legutóbbi ülésén az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről. Szalainé dr. Németh Annamária jegyző az ülésen kifejtette: a régi rendelet felülvizsgálatára és átalakítására azért volt szükség, mert azt az idő és a jogszabályi változások meghaladták, illetve a társadalmi változások is indokolták.

Cs. Kovács Attila

A szociális bérlakásokat – mint amilyenek a képen látható Gyöngyvirág utcaiak – érinti az önkormányzati intézkedés. Fotó: Cs. K. A.

A legfontosabbakat ki is emelte. Mint azt kifejtette, az elmúlt időszakban emelkedett a város polgárainak jövedelme. Emiatt a valóban rászorulók támogatása érdekében a rendeletben emelték a rászorultsági jövedelemhatárt. A valós gazdasági és társadalmi változásokhoz igazították így a feltételeket.

A jegyző azt is elmondta, hogy a jogosultsági időszak ellenőrzésével, fokozottabb szabályozásával, egyértelműbb iránymutatásokkal elérhetik azt, hogy több rászorulót juttasson az önkormányzat szociális bérlakáshoz. Az ülésen elhangzott, a bérlakáshoz jutás egyik feltétele, hogy a kérelmező vagy csornai lakcímmel, vagy csornai munkahellyel rendelkezzen. Jelenleg tizenhárman várnak szociális bérlakásra.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester megemlítette, hogy 2014 előtt ez a szám negyven fölött volt. Azóta volt rá eset, hogy tíz alá csökkent a várólistások száma.

A szociális bérlakásokat – mint amilyenek a képen látható Gyöngyvirág utcaiak – érinti az önkormányzati intézkedés. Fotó: Cs. K. A.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában