255 új beteg 24 óra alatt

2022.02.25. 09:52

Szerdától kezdve stabilan 300 körül van az új igazolt koronavírus fertőzöttek száma Győr-Moson-Sopron megyében

A koronavírus.gov.hu oldalon péntek reggel közzétett adatok szerint egy nap alatt 255-el emelkedett a fertőzöttek száma, ezzel eddig összesen 95 267 eseteben mutatták ki a fertőzést megyénkben

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Bizonyosan leszálló ágba került a koronavírus ötödik hulláma - mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Müller Cecília közölte, az ötödik hullám csúcsára a negyedik héten ért el Magyarország, azóta folyamatosan javulnak a járványügyi adatok. Hozzátette, a javulás mértéke egyre fokozódik, és elég jó ütemben halad: az új fertőzöttek száma, a kórházban vagy lélegeztetőgépen lévők száma csökken és a szennyvízből vett minták is biztatóak.

    

Szólt arról is, hogy Magyarországon is főként a koronavírus omikron variánsa fertőz (99 százalék), de a delta variáns is jelen van. Ugyanakkor már Magyarországon is megjelent az omikron egy újabb variánsa, amely a pozitív minták 12 százalékáért felelős - fűzte hozzá.

    

Az omikron alvariánsai hasonló jellemzőkkel bírnak, így az általuk okozott tünetek is hasonlóak - mondta a tisztifőorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában