Ukrán válság

2022.02.26. 06:50

Győr-Moson-Sopron megyei egységek az ukrán határnál

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred alakulata is elindult a magyar–ukrán határhoz a likócsi laktanyából.

kisalfold.hu

Péntek délelőtt a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred konvoja is elindult a likócsi laktanyából. Fotó: Győr+

 

A Magyar Honvédség közölte: az országos átcsoportosításnak célja a humanitárius segítségnyújtás támogatása, valamint a határ védelme fegyveres csoportok átsodródása ellen. Lövész, harckocsizó, felderítő, különleges műveleti, légvédelmi és műszaki egységeket rendeltek a térségbe. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: remélik, az itt élő lakosok érzik, hogy számíthatnak a magyar katonákra, de a türelmüket is kérte a forgalom, valamint a lőgyakorlatok miatt. A határon mind az öt magyar oldali áteresztőpont teljes kapacitással működik, ugyanakkor az ukrán kilépő- oldalon továbbra is több kilométeres gépkocsioszlopok várakoznak.

 

Péntek délelőtt a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred konvoja is elindult a likócsi laktanyából. Fotó: Győr+

Eközben tegnap az orosz hadsereg folytatta az előrenyomulást Ukrajnában. Több városban is harcok folytak, délután pedig már a fővárosban, Kijevben is robbanásokat lehetett hallani és orosz páncélosokat látni. Egy fekete-tengeri kis szigetet is elfoglalt az orosz haditengerészet, a magukat nem megadó határőrök meghaltak a harcban. Miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, kész tárgyalni az ország semleges státuszáról, Vlagyimir Putyin azt mondta, hajlandó tárgyaló- delegációt küldeni Minszkbe, hogy erről egyeztessenek.

 

A keleti országrészbe átcsoportosított katonák kettős feladatot látnak el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában