Közlekedés

2021.10.15. 08:59

Kéthetes lezárás lesz felújítás miatt a Szigethy Attila úton Győrben – térkép

Elkezdődik hétfőn az Ipar utca és a Szigethy Attila út aszfaltburkolatának felújítása, amelynek költségeit uniós támogatásból fedezi a város. Térképen mutatjuk, merre érdemes kerülni a következő két hétben és merre kerülnek a buszok.

Munkatársunktól

A munkálatok a Szigethy Attila utat az Ifjúság körút és a Kodály Zoltán utca között érinti. A felújítás során kicserélik az utakat szegélyező szegélykő elemeket, valamint kicserélik a teljes vastagságú aszfaltrétegeket.

Az építés soron következő fázisában a meglévő aszfaltrétegek eltávolítását végzik el, ez azonban jelentős, 10 centimétert meghaladó szintkülönbséggel jár a keresztező utakon, ezért van szükség a forgalom korlátozására.

Október 18–30. között lezárják a Szigethy Attila út–Kodály Zoltán utca csomópont mellék­irányait, tehát a Kodály Zoltán utca és a Szabolcska Mihály utca zsákutca lesz a Szigethy Attila úti csomópontnál – ennél a forgalmi rendnél a Szigethy Attila úton csak egyenesen lehet haladni. A jelzőlámpa továbbra is működik majd, mert a Szigethy Attila úton átkelő gyalogosok, kerékpárosok biztonsága ezt megköveteli. A zöldhullámban ez nem fog időveszteséget okozni, hiszen a gyalogosok a mellékirányok zöld jelzésével együtt kelnek át az úttesten.

A lezárás miatt számos helyi járatú autóbusz vonala változik meg átmenetileg. Az útkezelő szervezet a Volánbusz koordinátoraival a Kodály Zoltán utca–­Földes Gábor utca körforgalmához közel jelöltek ki három ideiglenes megállóhelyet, amelyet a térkép is ábrázol.

Aki a Kodály Zoltán utcában a Verseny Tesco áruház melletti vagy a Szigethy Attila út 97. előtti megállóhelyet szokta használni az utazáshoz, az a Kodály Zoltán utca–Földes Gábor utca körforgalmánál kialakított megállók közül tudja kiválasztani a járatnak megfelelő buszmegállót. A helyszínen utastájékoztató táblák segítik az utasokat. A terelés jelentős forgalomkorlátozással és a forgalom lassulásával fog járni.

Hétfőn, az első nap reggelén rendőrök segítik a forgalmat. A közel kéthetes lezárást az útkezelők igyekeztek az őszi szünetre időzíteni, a terelés második hetében kisebb torlódásokkal kell számolni.