Zöld Busz Program

2021.07.30. 11:45

Jövő év elején 13 elektromos busz érkezik Győrbe

Száz darab új zöldautóbusz beszerzésére nyert el támogatást a Volánbusz. A beszerzést követően a Volánbusz üzemeltetheti majd az egyik legnagyobb, alternatív meghajtású járművekből álló autóbuszflottát Közép-Európában.

kisalfold.hu

A 2021. július 30-i eredményhirdetés alapján a Volánbusz Közép-Európában is kiemelkedő darabszámú, alternatív meghajtású jármű beszerzésére és a kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítésére kap vissza nem térítendő támogatást. A sikeres pályázatoknak köszönhetően a Zöld Busz Program az autóbuszok beszerzését maximum 80 százalékos, míg a kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítését maximum 60 százalékos hozzájárulással támogatja.

A Zöld Busz Program keretében meghirdetett, elektromos autóbuszok és a kapcsolódó töltő-infrastruktúra beszerzését támogató felhívásán a Volánbusz 7 pályázata szerepelt sikerrel. Ennek köszönhetően Székesfehérváron 12, Győrben 13, Zalaegerszegen 11, Egerben 6, Szolnokon 10, Szegeden 8, a budapesti agglomerációban pedig 40 darab új, elektromos, szóló (nem csuklós) autóbusz állhat forgalomba.

A társaság már a benyújtott pályázatok értékelési folyamatával párhuzamosan megindította az autóbuszok beszerzését célzó közbeszerzési eljárásait. A vidéki városokban forgalomba állítandó típusok közbeszerzési eljárása még folyamatban van, annak eredményhirdetése a következő hetekben várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában