Virágot osztott az önkormányzat

2021.05.27. 08:21

Sort álltak az ingyenpalántákért Győrben – fotók

A tavalyi majdnem négyszerese, kétezer igénylés érkezett a győri önkormányzathoz, így összesen negyvenezer egynyári palántát osztottak ki tegnap a városháza és a Győr-Szol munkatársai.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Több mint százötvenen várakoztak szerda reggel nyolckor az Eszperantó utcai önkormányzati udvar előtt arra várva, hogy kezdődjön a virág­osztás: minden győri lakos 20 egynyári palántát kaphatott ingyen. Volt, aki a biztonság kedvéért hétre a helyszínre érkezett, hogy biztosan jusson neki. Pedig, aki kért, annak napokkal korábban visszaírtak: nem kell türelmetlenkedni, mindenkinek jut.

Egy éve a városháza előtt osztották ki a virágokat az 500-600 jelentkezőnek, és mindenki maga válogatta össze, mit szeretne, és egy zacskóba tuszkolta. Idén egységcsomagot állítottak össze, és egy műanyag ládát is adtak a virágok elszállításához, így aztán az önkormányzat és a Győr-Szol munkatársai segítségével percek alatt hozzájuthattunk a palántákhoz.

A reggeli órákban Dézsi Csaba András polgármester is részt vett a virágok kiosztásában. Mint mondta, látható, hogy a járványhelyzet okozta bezártságban felértékelődött a kertészkedés szerepe, ami nem csoda, hiszen ha szép, rendezett, virágos a környezetünk, az a lelkünknek is jót tesz. A polgármester kiemelte: ezt mutatja, hogy idén rekord­számú jelentkezés érkezett, hiszen kétezren igényeltek egynyári virágot, vagyis mintegy negyvenezer palántát biztosítanak a győrieknek a környezetük szépítésére.

 

Radnóti Ákos alpolgármester hozzátette, hogy először a tavalyi számokkal kalkuláltak, de látva, hogy milyen sok az érdeklődő, a polgármesteri keretből újabb virágokat vettek. Egy palánta ára a piacon száz és háromszáz forint között van, sokan vélték tehát úgy, érdemes jelentkezni az akcióra. A feltétel csupán annyi volt, hogy gondozni, törődni kell velük. A város idén is kiültetett a közterületre százezer egynyári palántát, szeretnék, ha a győriek közül mind többen vennének részt abban, hogy zöldüljön a város.

Idén egységcsomagot állítottak össze, és egy műanyag ládát is adtak a virágok elszállításához.Nabi Sawmina a nagymamájával, Nagy Andrásnéval állt a sorban. Mint mondta, a korábbi években is igényeltek virágokat, a házuk előtti kiskertet is ők gondozzák. Nabi Sawmina a délutáni bizonyítványosztásig lévő időt akarta kertészkedéssel elütni. Újhelyy Károlyné férjével a házuk előtti területet teszi rendbe a kapott növényekkel, míg Kiss Judit az erkélyére szánta a palántákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában